Komentari (127)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima nesto i dobro u ovome :) Dizanjem cijena smanjuju broj novih buducih pusaca posto ja ne znam bas puno skolaraca koji sebi mogu priustit ovaj luksuz. Anyway, meni je merak citati ovakve vijesti jer sam bacio cigare prije par godina :)
e cuj petaca na dan, luksuz brate dragi
Nije tacno to u EU nakon zabrane pusenja povecao se broj pusaca za 5%
Bitno je da se otrov prodaje a ljekovito bilje se uništava.
e ***u misa... bice skuplje miks pravit :) mogu li se ove elektronske koristit za miks?
@krmtija ne uzrokuje jer se ne prodaje masovno. Da se prodaje trava kao duvan uzrokovala bi vise smrti nego duvan. Po meni je problem sto oni zabranjuju ulje koje je ljekovito, a pusenje i duvana i trava treba zabraniti.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kakvi ste vi glupani, vecina pusaca koje ja znam vise ne kupuje cigare, nego trazi alternativna rjesenja, jeftinog svercanog duhana na svakom cosku, oni filteri, masinica i udri. Kutija ga ne izadje ni marka. ;) A vi koji serete da ce tobejarabi djeca pusaca dobiti rak, i da su to najobicnije budale, ste zapravo seronje. Ne kazem da cigarete nisu stetne, medjutim u ovoj truhloj i neuredjenoj drzavi postoji mnogo gore stvari, za koje 90% raje i ne znam, nikada nije culo koliko je stetno, ali jok, cigare fuj, fuj, fuj. Hocete samo par stvari koje su mnogo gore od cigareta? Izduvni gasovi iz poluraspalih dizela na nasim cestama (a takav je svaki drugi), toplane, termoelektrane, fabrike koje nas truju, pijemo vodu i kupamo se iz raspalih cement-azbestnih cijevi koje su u nasem glavnom gradu toliko raspadnute i cure da postoje i restrikcije vode, sigurno vam djeca nose kancerogene kineske "Kroks" papuce, ali jok,vi i dalje smatrajte da je pasivno pusnje najotrovnija stvar u vasoj okolini.
Iz mog licnog iskustva, imala sam vise para dok sam konzumirala duhan, jer tada mi je glavni prioritet bio kupiti cigarete, i realno stedis na svemu da bi imao za cigarete. Kad prestanes da pusis pocnes da razmisljas na nacin "ne pusim vise, umjesto sendvica na pauzi, odoh u restoran", "ne pusim vise, moglo bi se na frizuru". I naviknes na neke druge stvari, ides frizeru jednom sedmicno minimalno, hranis se po restoranima, i u jednoj tacki zakljucis, moje finansije su bile bolje dok sam konzumirao/la duhan :D Ali nisam pobornik konzumacije duhana, da ne bude zablude. Svi treba da prestanu, a ko nije poceo nek i ne pocinje :D
@bcde Slazem se da posljedice pusenja zdravstveni sistem puno kostaju. Ako cemo tako mislim da su posljedice prekomjerne i nezdrave ishrane jos vece. Poznajem ljude koji su bolovali od karcinoma ali cigaretu nisu ostavili. Bila sam u zemljama gdje ni vani nije dozvoljeno pusiti bas na svakom mjestu. Ali pusac ce naci nacin da zapali. Kad vidis na aerodromima zatvoreni u onim staklenim kutijama...sta onda reci.
Nema potrebe govoriti o stetnosti pusenja. To svi znamo. Medjutim mnogim pusacima je ta prokleta navika jedini istinski cejf. Uz kaficu,poslije jela... BiH gradjani odrekli su se mnogih luksuza a grijesi onaj ko misli da ce se enormno smanjiti broj pusaca ako ponovo poskupe. Pustite ljude da bar u necem uzivaju,makar na vlastitu stetu.
Što skuplje cigarete to bolje cigarete. Kažu da će dodatan profit koji naprave da potroše u humanitarne svrhe. :)
Recimo da malo poguraju mene , sve bi pričao po raji kako su dobri , pošteni i da nisu skupi.
tako je,od poreza na cigarete se vracaju krediti MMF-u,jbga of fabrika i nemaju neku korist jer ih pola vise i ne radi,neki i ne placaju porez pa ovako najlakse udarit po pusacima. piso te svetac,udrite mi porez i na ostecena pluca i dajte taj porez bolnicama,bar ce imat neku korist i novu operemu.
daj mi dvije paklice obicne
davno je jedan moj frend govorio " sve je dobro dok je Drina marka " i bio u pravu , jer tad su bila boja i sretnija vremena na svu sreću kutarisao sam se ovog sranja prije par godina dok su još bile 2.20
*bolja
Ja mislim da se povecaju na 6 KM, ovi moji u kuci nece prestati 😒😒. True story 😠
davidoff :(
Dvjesta i kusur miliona- al pušimo...
254 miliona KM ??? >>> pozovite SIPU,OSU, policiju vatrogasce i sve tužioce, da, odmah uđu u trag tolikim novcima. Ovo što sam napisla nije šala! Ministri policija, bez obzira pjani ili trezni na posao sve vam poljubim!
Cigare skuplje, a "pusenje" dzaba :p
ja nudim visokom prestavniku i politivcvarima bih zvanim podkruzaneri da popuse dzabe bez poreza.radijebi umro nego placo porez ko nema sta da pusi neka sije duhan cigaretesu jeftine ali placati porez dami bakir i radncic trose moje pare nikad
@sakissmajic, PA IONAKO PLAĆAŠ POREZ NA SVE ŠTO KUPIŠ I POTROŠIŠ. prestani bilo šta kupovati. Ne daj im svoj novac!
Ovakvim potezima se unistava domaca proizvodnja duhana i domace fabrike koje preradjuju duhan. FDS, ako nastave poskupljenja, nece ima trziste a uzgajivaci takodje. Uzgajivaci iz inostranstva proizvode subvencioniran duhan tako da se nasi mali proizvoadjaci se s tim ne mogu nositi. Ovo je jedino dobro ako hoce da spuste cijenu FDS radi privatizacije ili da napune budzet. Nema ovo nikakve veze sa zdravljem ili harmonizacijom cijena sa evropskom unijom.