Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jeste,jer je tih 15 % otislo iz drzave..
Jeste jer ti je sve crno u životu pa tako i gledaš
Nema nista ljepse nego kad legne milja maraka.Otplatis kredit za stan ili kiriju 400,kupis hrane za 400,platis internet, komunalno, grijanje struju, 200-300, prijevoz do posla bar 100. Udjes malo u dugove, al' sve to to prodje kad vidis nase lijepe ministre i vozne parkove vrijedne nekoliko miliona,kad svrate na janjetinu.
Ja lupanja, pa Logicno da se smanjio jer nema korone i ovo bi kao trebalo da je neka vijest 😂
Razlika između nezaposlenog i besposlenog je drasticna.
Pa tih 15 posto je već otislo u vani,mladi..trbuhom za kruhom...😢
Znaci 15% sposobnog radnog stanovnistva koje je bilo nezaposleno od 2020 samo iz KS napustilo Drzavu i eto smanjenja nezaposlenosti .Ako Njemavka i zemlje EU nastave ovim tempom BIH ce uskoro ostati bez nezaposlenog stanovnistva a nasi prepametni politicari ce to sebi jos kao uspjeh pripisati a omladina ode
Više nas zanima je li porastao broj zaposlenih?
Naravno, otisli svi
A 30% je napustilo BiH.
Onaj dio što je otišqo u inostranstvo, popunila domaća raja sa biroa..
ahahahahhahhahahahahahahhaa
Pa kad nas je 15 posto napustilo državu, logicno...
U Kantonu Sarajevu? Broj radno sposobnih koji su otišli iz Kantonu Sarajevu se od 2020. godine se povećao za 15 posto. Sve je u balansu.
Odselila raja...
Bakir održao obećanje da će zaposliti preko 100.000 ljudi. Nije samo napomenuo da će ih zaposliti u Njemačkoj. Hvala SDA, hvala Bakire vizionaru naš.
Vlada treba da prestane poslodavcima na godinu dana davati besplatne radnike i stvarati privod neke zaposlenosti. Znam djevojku koju su odbili da zaposle iako je bila najsyrucnija, zato sto nije iz KS, nego iz Mostara, i zato sto na nju ne bi od biroa dobili pare. Isto tako znam drugu djevojku koja je adresu morala prebaciti iz Visokog u Sarajevo da bi dobila posao, jer je poslodavac nije htio zaposliti dok nije prebacila adresu u Sarajevo, kako bi od biroa za nju dobio pare.
Realno ovi i nece da rade ili rade negdje vani a ovdje sa biroa primaju dolatak za djecu i ostale beneficije. Treba raditi na boljim uslovima ali da nema posle ne može se reci.