biznis
368

Poletio prvi avion iz Beograda za SAD

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sa beogradskog Aerodroma Nikola Tesla danas je poletio prvi avion na direktnoj liniji za New York (SAD), a događaju je prisustvovao premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je putnicima poželio sretan i udoban let.

Avion Airbus A-330 poletio je u 8.07 sati. Zbog čekiranja putnika let je otpočeo sa oko 40 minuta kašnjenja, a u avionu su pilot i kopilot, tri člana posade, 11 stjuardesa i 254 putnika.

Premijer Srbije je nakon presjecanja vrpce povodom prvog direktnog leta za SAD poslije 24 godine, rekao da let za New York predstavlja novi život za Air Srbiju, ali i za Srbiju, ističući da Beograd postaje važan centar.

"Ako uspijemo da sačuvamo regionalnu stabilnost, a mnogo vremena i truda investiramo u to, uspet ćemo da okupljamo, kao nekada građane iz bivše Jugoslavije u Beogradu, a ovaj let će u tome pomoći. Ne postoji bolji i povoljniji let za one koji bi iz Hrvatske, BiH, Makedonije i Crne Gore išli u New York", dodao je Vučić.

On je istakao da ovaj let pokazuje otvorenost Srbije prema svijetu i opredijeljenost za dostizanje prijateljstva sa onima sa kojima to Srbija nije uspjela u prethodnom periodu.

"Mislim da je to velika i važna stvar, od izuzetnog značaja je da imamo dobre odnose sa SAD, mislim da će to da podstiče našu ekonomsku snagu, ekonomski rast", rekao je Vučić.

Među 254 putnika su i poznate ličnosti iz sfere politike, sporta, umjetnosti i mode, kao što su Nataša Tapušković, Jadranka Jovanović, Verica Rakočević, Zoran Babić, Dejan Stanković i drugi.