Reakcija na spornu deklaraciju
0

Mercator-BH: Naše paprike su ispravne, dobavljač je pogriješio

Klix.ba
Sporna deklaracija
Sporna deklaracija
Nakon što se na internetu ovih dana pojavila fotografija deklaracije s vreće crvene paprike roge u Mercatoru, na kojoj piše "Kora nije za jelo, tretirano sa OPP-IMAZALIL" (kancerogenim pesticidom), reagovali su iz ovog tržnog centra uvjeravajući građane da nemaju razloga za brigu jer je posrijedi greška dobavljača.

"Mercator - BH obavještava svoje kupce da su paprike roga koje se nalaze u prodaji prošle sve inspekcijske, carinske kontrole kao i fitopatološki nalaz prilikom uvoza, i da su kao takve ispravne i bezbjedne za upotrebu", navodi se u saopštenju pristiglom na našu adresu.

Iz Mercatora tvrde da su odmah proveli standardne procedure interne kontrole i ustanovili da je došlo do štamparske greške na deklaraciji proizvoda, za koju je odgovoran isključivo dobavljač iz Grčke.

"Neispravna deklaracija je već zamijenjena novom, a Mercator-BH se izvinjava svim potrošačima koji su, zbog greške dobavljača, bili izloženi ovoj neprijatnoj situaciji", poručili su i dodali kako posluju po principu HASSAP sistema i ISO standarda i provode sve zakonske procedure stroge kontrole svojih proizvoda kako bi potrošačima u svakom trenutku ponudili bezbjedan proizvod.