biznis
0

FOTO / Lutrija BiH obilježava 60 godina postojanja

Sarajevo-x.com
Šezdeset godina od početka obavljanja djelatnosti Lutrija BiH je bolje pripremljena za budućnost nego ikada ranije.

Od početka prodaje igara na sreću 1951. godine počinje i nova era zabave i radosti. Godine 1962. prvi put se priređuje igra Loto i to po sistemu 6/49, čije izvlačenje prenosi televizija. Lutrija BiH se formalno osamostalila 1973. godine, a u godinama koje slijede predano radila na uvođenju novih igara i sadržaja za svoje igrače. 2001. godine Lutrija BiH unosi inovacije i novu tehnologiju u sistem igara na sreću u skladu sa najsavremenijim standardima i od 10. oktobra iste godine uvodi sistem primanja uplate u realnom vremenu.

Već šest decenija Lutrija BiH priređuje radost, zabavu i užitak i to ne samo za svoje igrače. Ovaj veoma značajan jubilej dokazuje uspješno poslovanje i stalni razvoj Lutrije BiH.

"Naša vizija za budućnost je da učinimo ljude sretnim priređujući im igre odgovorno, sigurno, transparentno, zabavno za igrače a korisno za cijelo društvo", rekao je danas na druženju s medijima Edhem Pašukan, generalni direktor Lutrije BiH.

Lutrija BiH ovaj jubilej obilježava i kroz jačanje svoje pozicije kod igrača i opšte javnosti u BiH i to: novim vizuelnim identitetom, platformom razvoja komunikacije, novim sloganom i jasnom vizijom razvoja za budućnost.

Lutrija BiH će proslavljati svoj 60. rođendan tokom cijele 2011. godine specijalnim događajima za svoje igrače, zaposlenike, partnere, prodajnu mrežu i medije.