biznis
0

Kompanija Emirates u Sarajevu traži stjuardese i stjuarde

Piše: A. Dž.
Svi koji su zainteresirani da se pridruže renomiranoj aviokompaniji Emirates Airlines, imat će priliku u Sarajevu predati svoju biografiju i aplicirati za posao stjuardese ili stjuarda.

Kompanija Emirates Airlines 12. januara u Sarajevu organizira Dan otvorenih vrata. Ovo je izvrsna prilika za sve zainterersirane da dođu i upoznaju se o uslovima rada u kompaniji te predaju svoju biografiju i započnu novu karijeru.

"Ako imate ono što je potrebno, bit ćete pozvani na razgovor i procjenu isti dan ili u nekom od narednih dana, zavisno od broja prijavljenih kandidata. Završni intervjui za razgovor za posao će biti zakazani i završeni u toku iste sedmice. Stoga, kandidati trebaju imati spremne kopije dokumenata i uvjerenja", stoji na oficijelnoj stranici Emirates Grupe.

Ukoliko želite postati član posade Emirates Airlinesa morate imati najmanje 21 godinu, završenu srednju školu, tečno govoriti engleski i biti sposobni da dohvatite visinu od 212 cm dok stojite na vrhovima prstiju.

Na tijelu ne smijete imati vidljivih tetovaža, morate biti fizički spremni da odgovorite zahtjevima posla, imati pozitivan stav i biti sposobni da se adaptirate novim okolinama i ljudima.

Dan otvorenih vrata počet će u 9 sati u Hotelu Europe.

Emirates Airlines je vodeća aviokompanija na Bliskom istoku, osnovana je 1985. u Dubaiju gdje joj je i sjedište. Pripada Emirates grupi, kompaniji za međunarodna putovanja i turizam, koja ima više od 50.000 zaposlenih.