Igre na sreću
302

INA i Energopetrol otkazali nagradnu igru nakon što je izvučen dobitnik Mercedesa

N. V.
INA i Energopetrol benzinske stanice su zajedno sa MITA Group obavijestile o otkazivanju nagradne igre "Class Plus natoči, u Mercedes uskoči" nakon što je izvučen glavni dobitnik.

Nagradna igra je trebala trajati do 31. januara, ali je MITA Group, koja je priređivač, obavijestila da će glavna nagrada biti otkazana zbog toga što "dobitnik nije izvučen u skladu sa Pravilnikom o provođenju nagradne igre registrovane u skladu s Zakonom o igrama na sreću".

"Provjerom smo uvidjeli da je u ovom slučaju došlo do nenamjerne tehničke greške unutar samog sistema za koji je odgovoran vlasnik i operater računalne aplikacije putem koje se vrše izvlačenja nagrada te MITA Group kao priređivača nagradna igre", napisali su oni.

Dodali su da se igra otkazuje samo u dijelu dodjele glavne nagrade, a što je trebao biti Mercedes-Benz 118 CLA 180 Coupe. Razlog za otkazivanje je taj što, kako kažu, zakonom nije propisano ponovno izvlačenje glavne nagrade.

Ističu da će novčani iznos u vrijednosti automobila biti podijeljen na četiri dijela i uplaćen na račune humanitarnih organizacija Crveni križ FBiH, Merhamet MDD, SHU DOBROTVOR i Caritas, kako je to i propisano zakonom.

"Znamo da je ova nagrada bila od velikog interesa za sve naše kupce i razumijemo moguće razočaranje zbog pogreške koja se dogodila zbog čega upućujemo izvinjenje svim učesnicima u ime Holdine te poduzeća MITA Group koja je organizirala ovu nagradnu igru", naveli su oni.