Promocija turizma
10

Holdina i Energopetrol: Natočite gorivo i otkrijte turističke potencijale Bosne i Hercegovine

Holdina, Energopetrol i USAID
Holdina, Energopetrol i USAID
Preko 100 Ina i Energopetrol benzinskih stanica u Bosni i Hercegovini postaje dio misije promocije turizma u našoj zemlji u sklopu zajedničke inicijative kompanije Holdina d.o.o i Energopetrol d.d. i USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam).

Više od 1000 zaposlenika će putem kursa razvijenog na online platformi Turizam Academy (https://academy.turizambih.ba/) i prilagođenog internoj platformi Holdina/Energopetrol biti educirano u oblasti efektivne komunikacije s kupcima s posebnim fokusom na turiste kao ciljnu skupinu. Pored razvoja specijaliziranih kurseva u okviru Turizam Academy, USAID Turizam će provesti promotivnu kampanju s ciljem predstavljanja najatraktvnijih turističkih destinacija, usluga i iskustava u Bosni i Hercegovini na web stranici.

Holdina, Energopetrol i USAID
Holdina, Energopetrol i USAID

Prilikom oficijelnog predstavljanja saradnje s projektom USAID Turizam, izvršna direktorica za maloprodaju i članica Uprave Holdine i Energopetrola, gospođa Marijana Rajić izjavila je: "Zadovoljstvo nam je nastaviti suradnju sa USAID Turizam projektom kroz inicijativu promocije turističkih potencijala naše zemlje. Holdina i Energopetrol su opredjeljeni ka stalnom unaprijeđenju usluge, iskustva kupovine i boravka na Ina i Energopetrol benzinskim stanicama kroz kontinuirano poboljšanje ponude i edukacije prodajnog osoblja kako bi bili što bolji u zadovoljavanju potreba ljudi u pokretu, naših potrošača. Dodatna vrijednost ove inicijative za nas je svakako i društvena odgovornost kompanija poput naše kroz korištenje svojih kapaciteta za promociju turističkih potencijala i na taj način pomoć u poticanju održivog razvoja i privrednog rasta Bosne i Hercegovine".

Holdina, Energopetrol i USAID
Holdina, Energopetrol i USAID

Turistički sektor Bosne i Hercegovine ove sezone bilježi rekordne brojke posjetitelja, posebno iz susjednih zemalja, među kojima mnogi biraju da Bosnu i Hercegovinu istražuju vlastitim vozilima. Benzinske stanice mogu imati ključnu ulogu u pružanju relevantnih informacija i motiviranju turista da svoj boravak produže i u nekim manje poznatim lokalitetima, uz uživanje u autentičnim turističkim iskustvima i atrakcijama.

O važnosti svake karike u turističkom lancu vrijednosti i zajedničkoj odgovornosti za ulogu lokalnog ambasadora turizma u Bosni i Hercegovini, govorio je i direktor Ureda za ekonomski razvoj USAID/BiH, gospodin Karl Wurster, ističući: "Naše partnerstvo s kompanijom Holdina i Energopetrol je važan trenutak i ponosni smo što možemo najaviti pokretanje nove inicijative za razvoj turizma. Ova saradnja dokaz je naše predanosti u poticanju održivog razvoja i ekonomskog rasta u regiji. Edukacijom osoblja benzinskih stanica u ambasadore turizma, otkrivamo neiskorišteni potencijal različitih lokaliteta, pružamo važne usluge i informacije putnicima. Kroz obuku o gostoprimstvu i turističkim atrakcijama, nastojimo poboljšati ukupno iskustvo posjetilaca, čineći njihova putovanja nezaboravnim. Također, ovo je promocija turizma izvan tradicionalnih okvira, jer smo pokazali kako kompanije u svom poslovanju mogu imati dvojaku ulogu. Vjerujemo da će ovaj inovativni pristup imati pozitivan učinak na cijeli turistički lanac vrijednosti i da će dodatno ojačati cjelokupan ekosistem turizma. Zajedno, počinjemo obogaćujuće putovanje prema svjetlijoj i prosperitetnijoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu."

Holdina, Energopetrol i USAID
Holdina, Energopetrol i USAID

O projektu USAID Turizam i Turizam Academy

S ciljem pozicioniranja Bosne i Hercegovine kao konkurentne destinacije na svjetskom tržištu, USAID Turizam radi na unapređenju ljudskog kapitala u sektoru turizma, razvoju inovativnih turističkih proizvoda, poboljšanju pristupa finansijama za turističke biznise, harmoniziranju politika i propisa, te na preobražaju brenda i promocije destinacije. Sveobuhvatnim pristupom razvoju održivog turizma, USAID Turizam će doprinijeti privrednom rastu i harmoničnim društvenim odnosima u Bosni i Hercegovini. Više informacija o projektu USAID Turizam pronađite na stranici www.turizambih.ba.

Online platforma Turizam Academy (https://academy.turizambih.ba/) stvorena je s ciljem razvoja ljudskog kapitala u oblasti turizma u Bosni i Hercegovini u skladu s globalnim standardima i preporukama međunarodnih eksperata. Kursevi dostupni na Turizam Academy razvijeni su za potrebe javnog sektora, ugostiteljstva, turističkog marketinga, investitora, lokalnih poduzetnika i mladih osoba zainteresovanih za karijeru u turizmu. Svi kursevi su potpuno besplatni.

O Holdina/Energopetrol

Holdina d.o.o. Sarajevo i Energopetrol d.d Sarajevo su vodeće kompanije za prodaju nafte i naftnih derivata na veleprodajnom i maloprodajnom tržištu Bosne i Hercegovine. Kompanije su članice INA Grupe, te ekskluzivni uvoznik i veleprodajni zastupnik za prodaju nafte i naftnih derivata iz INA rafinerija u Hrvatskoj.

Holdina i Energopetrol zajednički nastupaju na tržištu Bosne i Hercegovine kao najveća mreža benzinskih stanica u zemlji sa preko 100 maloprodajnih objekata, koje svojim potrošačima nude visokokvalitetna aditivirana Class Plus Expert goriva, robe široke potrošnje, te posebno osmišljen gastro koncept pod nazivom Fresh Corner koji obuhvata ponudu visokokvalitetne kafe, toplih napitaka, svježe pripremljenih sendviča i drugog asortimana za ljude u pokretu.