Finansije
0

Svečano otvorena BBI poslovnica u Kalesiji

Klix.ba
Bosna Bank International (BBI), jedina banka u jugoistočnoj Evropi koja posluje po islamskim principima, u petak 31. augusta otvorila je poslovnicu u Kalesiji, petu svoju poslovnu jedinicu u Tuzlanskom kantonu.

U prisustvu brojnih ličnosti iz javnog života Tuzlanskog kantona, te velikog broja građana, poslovnicu su simboličnim presijecanjem vrpce otvorili Amer Bukvić, direktor BBI banke, Rasim Omerović, načelnik Općine Kalesija, i Nermin Balvanović, šef novootvorene poslovnice.

"BBI je prva banka na području jugoistočne Evrope koja posluje po islamskim principima i nudi alternativu građanima da posluju na halal način. Područje općine Kalesija veoma nam je važno i zbog povratničkih porodica koje će u BBI banci imati priliku dobiti veoma povoljna sredstva, već od nula posto kamate, odnosno pozajmice iz turske finansijske linije", kazao je između ostalog na otvaranju Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Načelnik Općine Kalesija se zahvalio predstavnicima BBI banke, koji su otvaranjem poslovnice, ne samo uljepšali grad, kako je rekao, već i otvorili nova radna mjesta.

"Otvaranjem BBI banke privrednici s ovog područja imat će priliku finansiranja po veoma povoljnim uvjetima. Ovo se posebno odnosi na investiranje u poljoprivrednu proizvodnju, koja na ovim područjuma ima veliki potencijal, a sa dolaskom BBI banke i šansu da ti potencijali budu realizirani", naglasio je načelnik Općine Kalesija.

Poslovnica je smještena na adresi Trg šehida bb i klijentima će pružati proizvode i usluge za fizičke i pravne osobe, koji su u skladu sa islamskim principima i Zakonom o bankama FBiH. Poslovnica će radim danom raditi od 8 do 16 sati, a subotom od 9 do 13 sati.