Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pouzdanost automobila !! \"Zaebani\" je u pravu kad hvali njemačka auta, kvalitetni su bili i ostali, ali je sporno da li su bolji od japanskih. Poslednjih godina su se prema godišnjim izvješćima o kvaliteti vratili, ali su zato jedno vrijeme bili daleko iza japanaca, a to je koliko se sjećam period 2000-2005 godina. Tada su i njemački i američki statistički pokazatelji davali prednost japancima koji su od 10 prvih mjesta osvajali i po 7-8. Izdvojena lična iskustva nisu mjerodavna za opšte zaključke. Ja sam recimo od 2000 do 2005 kupio Nissan Micra-u (polovnu 3god.) u Rusiji!! Za pe godina nikad niti jedan kvar, ni najmanji, a znala je upaliti ujutro na -32°C u Moskvi. Audi, BMW, mojih prijatelja su ostali na parkingu pa smo s mojom Micra-om otišli na posao. Japancima svim odreda kapa dole. I njemcima također. Danas gospodo nitko ne pravi nekvalitetna auta (izuzev kineza). Pozdrav
samo cu rec ovoj dvojci sto vole ovog gt-r -a auto jest jeftin al nemozes ga poredit sa švabom ;) švabo je babo auta ovaj auto jest brz, al kvaliteta i sigurnost je upitna... kao sto bi ovaj dole momak reko \"dame i gospodo\" auto nemoze meda, zivim vani i ova auta imaju velikih problema kao i svi ostali nissanovi modeli, a to je da se brzo kvari. Jedan moj kolega imo je nissana i to nissana masnih para pa je svako 2 mjeseca imo problema. dolazim cesto u SA i zasto vidim po sarajevu samo njemacka auta i to stara po 20-30 godina? zato sto auta su napravljena da izdrze, i nemoze neki usr*** japanac koji je kreno sa proizvodnjom prije 50 godina poredit se sa opet kazem \"babom\" auta dakle švabom koji ima preko 100 godina postojanja?! Mercedes je napravio auto i to niko nemoze promjenit, švabo je prvi napravio zracne jastuke, sigurnosne pojaseve, navigaciju, v12 motor... i da ne nabrajam. a pogotovo crash test kojem su se svi smijali, a vidite danas zasto je korisno! pozdrav! iz EU
Posramio sam nekoga!! Nije tebi ni namjenjeno...preskoci moje komentare i uzivaj u neznanju.
Ne pametuj ba vise sviju ti. Nismo dosli tebe da slusamo,idi na neki tuning forum i tamo pametuj
Još malo informacija sa prošlogodišnjeg testa Auto-motor-und-sport. Nissan GT-R Black Edition: 486KS, 85200 eura, 1.11,5 min vrijeme kruga na Nordschleife. Porsche 911 turbo: 500KS, 149800 eura, 1.12,0 min vrijeme kruga. Audi R8 5,2 Fsi: 525KS, 151800 eura, 1.12,3 min vrijeme kruga.
M3, AMG, RS4, ne mogu prići GT-Ru na stazi. To jedino može legendarna 911-ica, ali kao što sam rekao i nju dere na uporednom testu. Da neki od Vas čitaju testove znali bi da GT-R ima prostran salon sa 4 sjedišta (na nivou M3), prostran prtljažniki i teži 1,8 t. Dakle jedina mana mu je težina, ali zato gospodo aktulna vrzija GT-R u Njemačkoj košta cca 85000 eura i ništa joj od opreme ne nedostaje. To nitko ne nudi, osobito ako se uzme u obzir izjava test vozača da ga je iznenađujuće lako voziti (obzirom na sportski karakter) u gradskim uvjetima. Novi model sa 530KS je najavljen i uskoro će se pojaviti u prodaji ...čekam!! Ovaj model Egoist je mamac za uzimanje love prebogatim skorojevićima, koji žele da promjene Ferarri ili Porsche koji koštaju cca 200000 eura, a nisu brži , niti udobniji , ali jesu karizmatičniji. No i to se mijenja... Kod istinskih zaljubljenika GT-R je već postao ime u povijesti automobilizma.
Pa prije cu uzeti BMW M3,bar ima 4 sjedista, Audi RS4, Mercedes AMG,porsche 911,ista cijenovna kategorija,a dobijes vise auta,ime,tradiciju,brend.
neki ne mogu ni to :)
Isprobao GT-R na Gran Turismu 5. Odlično auto! ;)
Ima li ista na njemu uradjeno od metala
Cuj, nissan za egoiste!? Vec vidim reklamu; \"Ako ste skrti i ako mislite samo na sebe, onda je Nissan GT-R pravo auto za vas!!\" Ko pise ovo?? Odnosno, ko prepisuje bukvalno ovako?
Nije lijep. Ne treba ni da bude, a ni dizajneri ga nisu takvog pravili. Pravljen je da bude vrhunski sportaš agresivnog karaktera, a takav mu je i izgled. Ne valja ako dizajn ne odražava karakter automobila. Usput nije ružan gospodo. Ako ikada budete imali priliku vidjeti ga uživo shvatit ćete na šta mislim. A sad najvažnije: Postojeća verzija GT-R sa 485KS, dere Porsche turbo sa 500KS i to na stazi (provjereno). Pozdrav!
jedan od ružnijih egoista koje sam ikad vidio
Pa ne moze ni u amerii ovo svako voziti :D sto bi kod nas mogao? Sta odma kukate, golf 2 je dobro auto, uzmes gam vozis 5 godina i prodas za iste pare, gdje to ima???
boli me ba sto sam tebi naporan, sta ces sad, boli me za tebe