Košta do 4 miliona eura
37

Crveni Lamborghini Centenario Roadster je istinski italijanski jednorog

D. B.
Lamborghini je proizveo samo 20 primjeraka modela Centenario Roadster baziranog na Aventadoru, a jedan od najatraktivnijih primjeraka među njima bit će prodan krajem mjeseca te se očekuje da će kupac izdvojiti između 3 i 4 miliona eura.

Italijanski brend je predstavio Centenario u martu 2016. godine te je proizveo 20 coupea i 20 kabrioleta. I dok dijeli karbonsku monokok te 6,5-litarski atmosferski V12 motor s Aventadorom, Centenario ipak ima potpuno drugačiju karoseriju. Primjerak na fotografijama lakiran je u prelijepu nijansu Rosso Efesto crvene boje, dok se preko haube, stražnjeg poklopca i prilagodljivog spojlera proteže crna linija. Karbonskih komponenti je zaista mnogo, a one uključuju prednji spliter, poklopac motora i masivni difuzor. Na automobilu je set karbonskih točkova.

Unutrašnjost je jednako impresivna, a krasi je kombinacija komponenti u Nero Ade crnoj i Rosso Alala crvenoj boji. Primjera radi, sjedišta su presvučena Nero Ade Alcantarom s Rosso Alala detaljima, dok drugi elementi presvučeni crvenim materijalom uključuju dijelove upravljača, centralnu konzolu i trake za privlačenje vrata. Unutrašnjost također krasi konac koji pravi kontrast.

Prema aukcijskoj kući RM Sotheby's, italijanski superautomobil je dosad imao samo jednog vlasnika te je prešao svega 71 kilometar iako je isporučen prije gotovo šest godina.