Komentari (247)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
eNGLEZI - POHARALI SVA SVJETSKA KULTURNA BLAGA. a ŠTA SADA KADA SVE IZLAZI NA VIDJELO?
Moglo bi se diskutovati ovdje da li su "poharali" ili "sacuvali". Ne cjenimo mi nasu kulturnu bastinu.
Čuj izlazi na vidjelo, ko da oni kriju :)
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Ključna rečenica teksta i čitavog događaja - ''Katarina se spasila pobjegavši iz Bosne.''
Ja ne skontah sta je Katarina nacrtala.
Ona na devetoj slici,u prvom redu,primjećujem,ima prilično kvalitetnu sisu
Katarina staro muslimansko ime toliko o istoriji muslimana tako zvanih bosnjaka od 92!
Grcko ime, tupane. Sta si mislio, Srpsko?
Ubacite h khatarina pa kazete da je vase tako vi pravite jezik, najveca izmisljotina 20 vijeka
Nije Katarina, nego Merima. Katarina je hrvatsko ime, a ne Bosnjacko. To Hrvati falcificiraju povijest
Katarina je Grcko ime.
To je bilo vrijeme zla i propasti Bosne, vrijeme bosanskih izdajnika koji su u srcu Evrope sebi poceli nadjevati arapska imena i priklonili se osmanlijama kako bi zauvijek unistili bosansku tradiciju, vjeru i kulturu. Cast pravim kcerkama i sinovima Bosne koji su se oduprli i prezivjeli to zlo...
Kako mozes tvrditi nesto takvo, pa "bosnjaci" su jedini branili Bosnu od osmanlija, ali po onoj: ako ih ne mozes pobijediti pridruzi im se! Zahvaljujuci njima danas imamo Bosnu punu srednjevjekovnih dzamija i pola stanovnistva Bosne se moli nekom pustinjskom kozojebu muhamedu :)
Mi Bosnjaci smo jedini naslednici Ilira sa ovih prostora.
Prestani sanjati i probudi se budalo.
http://m.24sata.hr/news/usred-sarajeva-iz-auta-mahao-zastavom-koja-lici-na-isil-ovu-442002 Ovo su "bosnjaci", ovo ste vi
Long live Bosnia!
mata katarina je potpuno nebitna osoba, jedino sto nije bila drolja a mozda je i to bila treba istrazit kako je dosjpela do grobnice slavnih talijana u rimu jer se to zasluzivalo obicno ako si zensko i spavao si sa nekim vidjenijim plemicem da ne govorimo da je ona u rimu provela samo jedno desetljece i kao neko ko je tek doso u taj grad i jos pod stare dane nije se mogla brzo probit u drustvenu kremu cak i uzto sto joj je plus bilo sto je konvertit al to u tadasnjem centru svjetskog bogatstva nije bio nikakav plus, ona je bosanska krstjanka tj bogumilka odnosno katarenka jer ni u bugarskoj ni u francuskoj danas ne izlaze sa decidnim i radikalnim tezama gdje su bili iskljucivo patareni a gdje bogumili a gdje katari jer to ni danas ozbiljnijim historicarima nije jasno, no katarinu nijedan ozbiljniji putnik-historiograf ne spominje kao relevantan socioloski topos, kao npr hasanaginicu kasnije ili citav niz uglednih zena tih vijekova, od dubrovnika do bosne i od carigrada do peste...!!!
ENGLEZI SU CIVILIZOVAN I HRABAR NAROD,ONI SE NE PLASE ISTINE,DALI BILA RUZNA ILI LIJEPA,DALI BILA NJIHOVA ILI TUDZA.-SVAKO JE IMAO USPONE I PADOVE.-SAMO VARVARI, FALSIFIKUJU I SKRIVAJU ISTINU I SVOJU I TUDZU.
pise li da je bila u HDZ-u :D
Je li ovo ona sto je rodjena kao Bosnjanka, u porodici koja je pripadala Crkvi Bosanskoj, koja je onda postala katolicki fanatik, pa se udala za kralja Bosne, pa je s njim pocela vladati, pa je dovela Franjevce katolicke i agente pape, pa su onda zajedno upravljali kraljem Bosne, pa su ga nagovorili da masakrira pripadnike Crkve Bosanske i one koji se ne zele pokrstiti, sto je toliko destabiliziralo Bosnu da je poceo gradjanski rat, pa su Osmanlije uletile u Bosnu koju niko nije branio te e taj katolicki fanatik pobjegao u Dubrovnik i kasnije u Rim ostavljajuci svoju djecu kraljevice Osmanlijama, posto je kralj pogubljen, pa je onda svoju fanaticnost zakljucila time sto je sebi dala za pravo pored zive dece i prijestolonasljednika da ona katolicki fanatik i udajom kralica ostavi Bosnu Vatikanu opet pored zivih prijestolonasljednika? I od tolika kraljeva i kraljica, vi nasli ovu?
gdje je ono debelo nacionalisticko krme iz Laktasa da kaze kako je Bosna prolazna kategorija koja prakticno nije postojala i nije bila drzava? Na nadgrobnom spomeniku iz 1400 i neke pise Bosnae a on kaze ne postoji? postoji ti RS u presudama sudova za genocid, krme debelo...
Sta si se dovezao islamske dekleracije matere ti..bosna je uvijek bila za sve ljude koji je vole.ona nam je i mater i otac, kome se ne svidja i ko bi ne prisvajao i dijelio u meni ima neprijatelja.
Molim te pojasni mi, ne znam o cemu pricas
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Glupani, ako se zove Katarina ne znaci da je hrvatica ili srpkinja, mozda je katolkinja ili pravoslavka. U svakom slucaju u njeno vrijeme Bosna nije bila ni Srbija ni Hrvatska i ne kontam cobane koji je pripisuju sebi a nisu bosanci... Pa svi znamo da u Bosni tada nije bilo ni srba ni hrvata tako da mi cobani nikako ne idu u glavu. I srbi i hrvati pripisuju bosnu sebi, a ljiljani su im kao proklestvo... Pa de budi pametan. Jel ima neko neki dokaz da je kruna sa orlovima bila bosanski grb ikada u historiji? Ili sahovnica? Cobani...
Kako nije kad je kraćj tomislav vlado bosnom 925 godine 300 godina prije tvrtka
Čobani poput Vuka Karadžića, Muvekkita, Ivana Franje Jukića spominju Tursku Hrvatsku. Ona čobanska bužimska povelja iz 1495. spominje hrvatsku zemlju. Onaj čoban Marko Vego spominje Livno kao dio hrvatskog kraljevstva u 10. stoljeću. Prezime Hrvat u BiH isključivo nose muslimani zato jer ovi čobani lažu.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
a kazu koja bosna,koji bosanski,koja kraljevina,koja historija bosne,koji stećci..kao bosniak-musliman ponosan na svoju kraljicu Katarinu !
Sto si izdo njenu vjeru i vjeru svvi svoji kraljeva sto ste predali posljednjeg kraćja njenog muza turcima i sto hrvati u samostanima drze sve dokaze o srednjovijekovnoj bosni
Ujo , jel to tebi smeta moja vjera? ako su moji prihvatili islam jel to znaci da nisu bosanci? Dalje, kako su mogli predat turcima posljednjeg kralja ako tu nisu zivjeli muslimani prije turaka !?..hrvati ne drze u samostanima papire, nego bosanski katolici-franjevci..
PRIKAŽI ODGOVORE (8)