Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Njemačka djeluje tako jadno i jeftino sa ovim vještačkim uvlačenjem Istočnjaka i Arapa kako bi namirila nesposobnost vlastitog stanovništva koje se ne rađa.
pa zato ces sresti vise ovih sto vodaju cuke po cesti nego mladih majki sa djecijim kolicima ...
U eu je najteze naci stan, a pogotovo ako imas djecu. Zato se i prave geta, na sta se onda svi zgrazavaju. U eu ne birate vi stan, nego vas stanodavac bira. Cisti fasizam. Kada skontaju da je tu glavni problem i najvaziniji, mozda im se pocnu i djeca radjati.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
jedino Iran, Saudija i Kuvajt imaju veoma mladu populaciju. Iran ima skoro 80 miliona stanovnika a prosjek je nešto preko 30 godina.
znam oko sebe dosta djevojaka preko 30 kojima je vaznija karijera, putovanja, instagram od braka i porodice. mozda je to jedan od razloga
Ko bi pravio djecu ako ne zna da li će sutra imati topao i suh krov nad glavom naročito u hladnoj evropi?  U toplijim i suhljim krajevima se usude jer je briga za bolest od vlage i smrzavanja gotovo nepostojeća. Mogu i ne imati vlasništvo nad tim krovom samo je važno da je upravljačka elita dobronamjerna i nepromjenjiva kao naša pa se proleterijat može osloniti da ih promjena vlasti neće ostaviti bez tog krova.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Broj stanovnika Evrope opada ali i Kine i Rusije i Meksika….. broj stanovnika Nigerije i mnogih zemalja Afrike exponencijalno raste. Pitanje je kakava ce ekonomija biti sa sve manjimnudjelom mlade radne snage a sve vise staraca.
joj uzeli smo mi sa balkana da komentarisemo zemlje koje su barem dva puta naprednije od nas. Top komentar, pljuje se po Njemackoj, koja je svojim stanovnicima od ovog srnja sa Ukrajinom podigla plate svom stanovnistvu (smanjila poreze) barem za 200e .. mi smo stvarno presmijesni
EU će vladati Bosanci, Srbi, Albanci, Turci, Arapi, Indijci i ostali Afrikanci i Azijci.
Koga briga, ovim nacinom zivota i kolicinom svakodnevnog stresa necu dozivjeti 2030 a gdje 100ta
zato sto hoce da zive lagodno bez djece koja su im stres. zene ne zele radjat da ne olabave onu stvar. vodaju cuke
lakse cuku ostavit sestri pa otic na tajland 15 dana nego dijete
Zanimljivo, svi komentarisu da "zene nece da radjaju djecu". K'o da djeca nastaju pupanjem. Gdje tu otac? Nista se od muskaraca ne ocekuje? Da zene imaju bolju podrsku od svojih partnera i drustva vjerovatno bi bilo i vise djece.
Cuj zasto hahaha. Zato jer je drustvo bolesno i postavljeno tako da insana opterećuje nenormalno. Ropstvo modernog doba. Radis ko crnac, stoka te oporezuje prejako, bogati se elita preko tvojih ledja i ko ce pravit djecu, nije nikome do toga. Plus jos u hranu kljukaju takva smeca neprirodna da se ljudima narusio dibidus nornalan hormonalni balans. Da ne pricam o uticaju woke kulture i nenormalnom odnosu medju spolovima. Bice jos gore akb i treba da nestanemo kad smo glupa stoka.
I unaprijed ti govore kako ces tesko naci mjesto za svoje dijete u obdanistu, to mi je najjace.
Pa iskreno, pohlepni političari su obezvrijedili državu kao nešto za šta se vrijedi žrtvovati i uništili shvatanje da je to nešto što je naše. Mračna strana kapitalizma, jbg. Individualizam je novo društveno uređenje.
Takav vakat: valja dijete 'izvesti na put'... Mozak je postao glavni reproduktivni organ. Nije vise 'ona stvar', mracna noc i februar.
Ako bude rata oda će se više seksati a manje štedjeti i sebe i pare
Ono kad misliš da u životu moraš imat skup auto, putovati, imati skupu odjeću, skup telefon... A većina nema para za to pa misli da onda nema para ni za djecu. Naši roditelji su imali puno manje ali su imali druge prioritete, djeca su bila #1.
Brate, ako autohtone narode boli k. za njihove zemlje i neće da osnoju porodice i prave djecu, što bi mene bolio k.? Putujte i svršavajte po instagramima, kad umrete, sahranili ste i svoje zemlje.
zašto? neće niko obaveze...
Mi ćemo do 2100. nestati.
Opada zbog kapitalizma. U socijalizmu su bila "titova kumćad" tj država je aktivno promovisala natalitet, u kapitalizmu roditelji teško sebe prehranjuju a djeca samo još jedna usta za hraniti. Kako kaže moj kolega: moj otac bio rudar i tri kuće uspio sagraditi ja kao gospodin radim u kancelariji i teško mi je i garsonijeru kupiti
Pa eto vam kerovi i mačke. Vodajte ih. Što će vam djeca.