Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fino su ih ogranicili i prepustili Izraelu na milost i nemilost. Ne znam koja je ovo budala pregovarala u ime Irana. Otkuda Izraelu pravo na atmosku bombu, a Iran i Koreja da neamju ? Kakav je to svjetski poredak u kojem jedna zemlja smije imati nesto, a druga ne smije ?
Cionisti nece ovo prihvatiti. Zasto i bi kada se vise nemaju vaditi da su okruzeni neprijateljima. Ako zelis da uspijes, obavezno moras imati neprijatelje.
nigdje logike, ja smijem imati oružje ti ne smiješ. Ahmedinedžad je legenda
Mislim da je Izrael upravo dobio odriješene ruke.Nadam se da će to i iskoristiti.
nesto kao kad petogodisnje dijete dobije odrijesene ruke:)
Jasno je da americka javnost ne zeli finansirati novi rat,a sankcije ne odgovaraju nikome. Rezultat je bio ocekivan i ni malo iznenadjujuci.
@toni.simon.792 Američki narod nije želio ni rat u Vijetnamu, koji je bio čista demonstracija Lindona Džonsona, kako Kubancima, tako i Sovjetima, da SAD ima kapacitet za vojnu intervenciju, a plodno tlo su našli u Vijetnamu, kako rekoh, uprkos protestima američkih građana. Da skratimo, Iran je "veliki zalogaj", koji je apsolvirao dotrinu modernog ratovanja SAD na primjerima Afganistana i Iraka, kao i Sirije, što bi u slučaju vojne intervencije skupo koštalo SAD, pogotovo uzevši u obzir nedavni jedva izbjegnuti bankrot SAD..
Pa eto,u zadnjoj recenici si samo potvrdio to sto sam napisao:) Sto se tice javnosti,ona nije bitna sve dok se to ne odrazava na unutrasnjepolitickom planu. Zbog toga je i zavrsen rat u Vijetnamu,a ne zbog toga sto se narod nije slagao s ratom "tamo negdje." Rat je posao i to skup posao,a ameri su tu osjetljivi.Koliko to kosta ? to je pitanje za sve vlade u USA,a kostanje znaci u stvari pobjedu ili poraz na izborima. S druge strane ameri nista ne bi dobili ratom s Iranom osim jos neprijatelja,a kao prakticni ljudi donijeli su prakticnu odluku.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Da je jedan od "lidera" iz BiH medju njima poceo bi III Svjetski rat
Minhenski sporazum. A ko ne zna neka provjeri kako je to završilo.
Na Blistom istoku stasava novi poredak predvođen Iranom, dokaz, apstinencija od vojne intervencije zapadnih "sila" i pribjegavanje diplomatskom rješavanju "nastale krize" (čitaj provocirane krize). Interesantno je, šta će na sve ovo reći cionistički režim!?
pa sta uvijek kaze cionisticki rezim to ce i sada, a glasi: bombardovat cemo iran...
@haos1 Kažu:"Lahko je biti svetac, kada ti je Bog otac", SAD im je okrenuo leđa ovim sporazumom, tako da..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)