|

VIDEO
/
Tužilac najavio da će se ubica iz Toulousa predati večeras

Tužilac najavio da će se ubica iz Toulousa predati večeras
0
F
FENA
21.3.2012. u 20:30
5
komentara
0

dijeljenja
Tužilac najavio da će se ubica iz Toulousa predati večeras Mjesto gdje su ubijena djeca i njihov profesor (Foto: AFP)
Napadač, koji je u ponedjeljak ubio troje jevrejske dece i jednog rabina a prošle nedelje tri vojnika, rekao je da će se u srijedu navečer predati policiji koja ga je opkolila u stanu u Toulouseu (Toluz) u koji se zabarikadirao, izjavio je tužilac Francois Molins.
"Prvo je kazao da će se predati poslijepodne ili čim padne noć, a sada kaže da će se predati kasnije tokom večeri", rekao je Molins novinarima, prenosi BBC.

Francuska policija je više puta pokušala da izvrši napad na stan u kome se nalazi 23-godišnji Muhamed Merah, ali je on svaki put pucao i uspio da rani dva policajca, kazao je Molins.

Tokom dana je objavljeno da je Merah za danas planirao novi napad na jednog vojnika, ali je kasnije rekao kako je namjeravao da ubije i dva policajca i naveo njihova imena.

Tužilac je dodao da je Merah bio uhapšen u Afganistanu i da su ga američki vojnici poslali nazad u Francusku.

"Afganistanska policija privela ga je na jednom kontrolnom punktu i predala ga američkoj vojsci koja ga je prvim avionom vratila u Francusku", kazao je Molins.

Molins, koji je zadužen za istragu ubistva trojice padobranaca, troje jevrejske djece i jednog rabina, nije naveo datum, niti detalje Merahovog hapšenja u Afganistanu.On je samo rekao da je do hapšenja došlo tokom jednog od dva putovanja 23-godišnjeg Francuza alžirskog porijekla u Afganistan i da je drugo putovanje započeto sredinom augusta prošle godine, i trajalo dva mjeseca.

Francuska policija u srijedu je opkolila zgradu u Touzu gdje se nalazi Merah koji se predstavlja kao sljedbnik terorističke organizacije Al-Kaida.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...