Komentari (278)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Silovanje je za jednu zenu nesto najgore sto se joj moze desiti. Koja zena bi ozenila svog silovatelja?????? pa kakva je to zemlja??? nikad ove ne treba pustiti u Europu - oni pripadaju drugoj kulturi
Turci zaista imaju problema sa poteškoćama
Koji ludi prijedlog. Znaci neki beskucnik napravi sacekusu cerkama ovih predlagaca zakona i preko noci bogat i ugledan covjek . Zamalo da zaboravim ovakvi zakoni se kroje iskljucivo za siromasne gradjane ? Za bogatune to ne vazi kao u S Arabiji.
UZAS~! Pa ovo je vjetar u ledza silovateljima ako zele ostvariti neke ciljeve... Ne znam sto me cude ovi Turci, ipak je u njih isti gen ko u Srba.
Ne mogu da vjerujem da je ovo istina. Pita li se tu silovana bilo sta. Siluj zenu koja ti se svidja i onda mozes da je zenis. Kakva nevidjena glupost, morbidno. Turski model udvaranja postace silovanje. Fuj.
И шта ти мош онда очекиват од њих...
Znaci nekom moronu se dopadne neka cura, koju ne moze imati, pa je odluci silovati. Pa su oni kao rjesenje nasli da ju ovaj mora ozeniti, tacnije, nagradili su njegov postupak davajuci mu ono sto je inicijalno i zelio, a nju osudili na dozivotnu robiju sa manijakom. Aplauz za parlament Turske.
a može I kontra...ženska za nekog koga ona hoće dadne mu I kaže silovo me sad me mora ženiti. .sve u svemu zakon glup I sklon zloupotrebama. horor za žene.
hahaha klixu svaka cast hahahaha trebo sam i ja pocet sa silovanjem recimo angeline dzoli hahaha
ovo nikako nevalja
Ova praksa vec zivi u Turskoj. U osnovi ovog debilizma je misljenje da silovanje zenama cini zlo samo zato jer su eto time obescascene. Pa ako je ozeni silovatelj, ucinio je casnom i nema sta da se buni. E sad, zamisli na kom stepeni razvoja su Turci sa tim misljenjem. Jbt! Toliko o pravima zena kod muslimana...
Clanak ne objasnjava mnogo i lako navodi na brzoplete zakljucke. Na primjer, u Americi u mnogim drzavama, ako momak od 19 godina ima dobrovoljni spolni odnos sa svojom djevojkom od 17 on se sudi za silovanje (statutory rape) samo zato sto je ona maloljetna. Do kraja zivota se vodi kao silovatelj bez objasnjenja da je ta djevojka imala dobrovoljni odnos sa njim. Ali, da je bio vjencan sa djevojkom od 17 on ne bi bio silovatelj po tom istom zakonu. Mozda se radi o slicnom statutu.
Ja inace mrzim turke, ali mrzim i propagandne clanke koje vjerovatno plasiraju obavjestajne sluzbe znajuci da ce lijeni novinari da ih prenose sirom svijeta radije nego da licno istraze nacrt zakona pa onda pisu vlastiti clanak na osnovu svojih istrazivanja. Zapamtite, turci su se okrenuli Rusima i zato postaju trn u oku.
za statutory rape mislim da mora razlika biti veća od 3 godine. znači ako ona ima 17 a on 19 onda nije silovat je ako su oboje pristali na sex.ali ako ona ima 14 a on 19 onda jeste silovanje bez obzira ako je pristala jer je velika razlika u godinama
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ne znam,zasto se cudite kad ce ovo jos malo i kod nas doci.Zene u BiH od 1945 godine imaju pravo glasa kao i potpunu ravnopravnost sa muskarcima i to prije Svicarske i Francuske.Bravarov sistem nije valjao sad uzivajte.
Da li Turci mogu nastaviti sa silovanjem nakon vjenčanja... Da li je onomad i sultan propagirao silovanje kao danas Erdogan i njegovi... Ovo su retorička pitanja... Zgadio mi se svijet odavno.
Drzava,raj za zene,gdje ce muske svinje nesposobne da nadju zenu vrebati iz sjene i zaskociti zrtvu koju ce ozeniti.Inteligentni Turci vracanje u kameno doba i pecinskog covjeka koji su opet bili humaniji od danasnjih ''demokrata'' koji se zalazu za ljudska prava.Diktator pokazuje znake ludila sve jasnije
znači vidiš curu a ona te neće. ..ti je siluješ I problem riješen! Turci idu unazad brže od Idil-a
A, šta ako je žrtva već udata?
@Zeničanin_ Tu je imas musku solidarnost valjda...nece udatu. Ili mu sudi muz 😂 Fuj!
a što ne bi silovatelj prvo oženio rođenu mater ako žrtva poželi to?