Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da je tako jednostavno pokreteti referendume u bilo kojem dijelu bilo koje države u Evropi i boriti se za nezavisnost pa sad bi na redu bio IV ili V svjetski rat. Da je to tako jednostavno Škotska, Wales, Sjeverna Irska, Vojvodina, Flandrija, Baskija itd, bile bi suverene i nezavisne države, ali nisu.
Bravo @rezim. U Daytonskom Ustavu stoji jasno: "Drzava Bosna i Hercegovina nastavlja svoj pravni i historisjki kontinuitet, a od 1995. iz nje nastaju 2 entiteta: Federacija BIH i Republika Srpska". Dobro obratiti paznju na ovaj dio: iz nje nastaju. Entiteti nisu stvorili drzavu BIH, vec su nastali iz nje.
Ne mijesaj stvari, Katalonija je starija od Spanije i stvorila je Spaniju, dok entitet ''rs'' ili federacija nisu stariji od drzave BiH niti su je stvorile.
To stoji, ali i RS i Katalonija nek prihvate i pocnu voljeti svoju drzavu. Poseban akcenat na RS, posto mi je to blize i znacajnije.
I Katalonci imaju svog Dodika... i njihov neko se nada i lozi narod. Kome li ovaj Mas sad obecava pecenje