Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovako su pricali o HIMRAS sistemu, Abram tenku, Bradly transporteru, Leopard tenku… i danas ukrainci jedva opstaju.. 10tak F16 ce sigurno preokrenuti rat nema sta..
Malo te pomoci koju si nabrojao (malo u smislu koliko toga imaju amerikanci i komplet NATO) drzi ruse 2+ godine na istoj poziciji (plus minus par kilometara). Sjeti se da su trebali zavrsiti sve za par dana (specijalna vojna operacija), a da ne govorimo o tome da sigurno ne bi stali u Ukrajini. Osim toga, ovo su avioni stari 50 godina, nadogradjeni ali ipak stari pa su dovoljni da otezavaju rusima posao.
Geograf, zaglupljen si proamerickom kampanjom. Ruse ne zanima cak ni citava Ukrajina, nego odredjeni strateski dijelovi, dok Ameriku zanima sve zivo!
Hajde vise da vidimo i taj cirkus. Samo mi nije jasno kako Zapadu vise nije ofiraza stalno dobivati po usima. Nikako da shvate da Rusija nije Irak ili Libija.
U tebe sve naopako. Rusija napala Ukrajinu, a ti pričkaniš baš kao da je Amerika krenula na Rusiju. Kod vas Srba sve naopako. Sve. Zlo vam je dobro, a očito da vam treba ućerati dobro da vam zlo izađe na uši.
Znaju da prodora nece biti.Zato sto ameri sve kontrolisu.Ukrajinci povrate teritorij,ali nema dalje.Ameri potpisuju scenarioi reziju,a Zelenski je samo glumac na sceni.
Nikada nece vratiti ni mm onog sto im rusi uzmu, nikada, nikada
Rušio je to VRS još 92-95 ko od šale a da ne bi Rusi danas
Rusima dodje dron 1500 km u teritorij i pogodi im rafineriju i ti pricas o nekom rusenju...
Rušio je to VRS još 92-95 ko od šale a da ne bi Rusi danas
F16 dolazi prekasno i u malim količinama. Da šalju 300 komada sa odgovarajućim naoružanjem, to bi već bilo nešto. Desetak aviona sa na brzinu obučenim pilotima nije vrijedno ni spomena.
Kako su sad odjednom rusi nadmoćni? Ja mislio ovi ukrajinci ih satrali, ostali samo dugmići!
Prvo se za Bradleyje reklo da će donijet prevagu. Zatim za Abramse, iako su im poslali škart, prvu generaciju. Onda za Leoparde, kako za keca, tako i za dvicu. Dvicu su predstavili neuništivom, a Ruje ih sklepaju dronom od koju stotinu dolara. Sad slična spika, idu F16, pa kad njih poskidaju Sukhoji, iće F18, ili Miragei, a onda i WW3 zvanični
Nadmoć Leoparda se gledala u odnosu na ruski tenk, a ne na odnos tenk-bilo koji protivnik. Ne izvlači iz konteksta i samim tim ne lupetaj, koliko je ruskih tenkova poslato u škart po cijeni jednog leoparda?
@forza: zapadni tenkovi su puno močniji. I Bradley je jači od dosta ruskih tenkova. Njiha su ukopane mine zaustavile, nikakvi dronovi. Obične mine, ali ako milione postaviš onda tu ne prolazi ništa. Zato su F16 važni. Oni te mine jednostavno prelete.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Stižu kad Putin kaže može. Kome do sad nije jasan dogovor Rusije, Kine i Amerike može slobodno na front da "brani" Evropu. Ili bar ono što je ostalo da se odbrani. Vi pametniji, nadam se u većini, branite našu državu od posrnulih, kojima je i naš prostor postao slamka spasa.
Logično da je dogovor.Pa zašto Ameri ne uvedu sebi sankcije na uvoz uraniuma iz Rusije? il
Branit će Estonija i Baltičke državice Estonci kopaju bunkere 600kom. uz granicu sa Rusijom...:)
Za liniju fronta koji cini preko 2 400 kilometara, Ukrajincima ne moze pomoci nista. Artiljerija je ta koja drobi sve pred sobom, a Rusi toga imaju da mogu ratovati decenijama.
Ima i ukrajina.
NATO (Amerika) uvijek ratuje preko drugih.
Sve u 16...