Komentari (161)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A onako realno sagledati situaciju. 11.09. u SAD-u izgori citava zgrada, celicna konstrukcija, ali prezivi pasos napadaca. Charlie Hebdo, napadacu ispadne licna karta. Ovo sada u Parizu, kaze dvojica se raznijela bombama, ali su pronasli njihove pasose. Ovo izgleda obaveza svakom "teroristi" , kada krene da se raznese bombom, da ponese pasos, rodni list i sve moguce licne dokumente. I po ovome mozemo zakljuciti da je pasos otporniji od crne kutije, vjerovatno bi trebali i pancire praviti od njih.
ma ja ba, ponjeli pasos sa sobom u napad... pa valjda Blic zna!
Sva sreća nije preko BiH otiso, bilo bi svega
A sto se ti dokumenti gube, prosto da se zapitas kako su nespretni i aljkavi..
Koliko ih se medju Arapima zove ovako? Koliko je laznih identiteta. Da se radi o istoj osobi mogu potvrditi otisci. Ili DNK analiza. Sve drugo su spekulacije, a svako vezivanje terorista za izbjeglice, zene, djecu i neduzne ljude - zla namjera.
Nema tu jarane neduznih...sve su to potencionalne ubice, vidis sta rade od svojih drzava...amer ih nahuska a oni se izbise ko maloumnici.
Da, eto ja mislio on cijelim putem nosio pojas sa eksplozivom na sebi.....
A mi opet Blicu povjerovasmo...
Sirijski pasosi se masovno sada falsificiraju https://twitter.com/jenanmoussa/status/665503780776071169?s=09
Svi rokaju muslimane gde stignu,a 10 ak muslimana jos uz to napravi pokolj,pobije neduzne ljude i isposluje opravdanje amera i ekipe za jos rokanja po muslimanima.Sta reci..
Kako znaš da su muslimani izvrsili napad u Parizu.. ? Otkud ti dokazi za takvo što ? Šta mislis da su ovaj napad izvele tajne službe ? Da li postoji mogućnost da je ovo neko drugi uradio ciljem zavađanja hrišćanske evrope i muslimana na drugoj strani ? Šta misliš ko ima veće koristi od napada, muslimani ili evropljani zajedno sa Amerikom ? Ne misliš ti ništa... o kako je lijepo biti glup.. uzmeš šta ti se servira.. tako su nekako pjevali neki
Uticajni američki politički analitičar, Paul Craig Roberts, objavio je novi tekst u kojem sagledava elemente terorističkog napada u Parizu koji bi mogli ukazivati da je reč o operaciji tipa „false flag“, odnosno, akciji specijalnih tajnih službi, a ne terorista tkz. Islamske države kako se to promoviše u javnosti. U petak 13. novembra, u 19 časova, nismo imali puno informacija o terorističkom napadu, osim informacije da je Pariz blokiran, baš kao i u slučaju Bostona, odnosno, masakra na bostonskom maratonu koji takođe važi za “false flag” operaciju, stoji u tekstu. Roberts tvrdi da migranti i izbjeglice nemaju nikakav motiv ili korist od toga da učine sebe nedobrodošlim u bilo kojoj zemlji na svijetu, ali ističe da vladajuće elite imaju.
Kao moguće motive Roberts navodi to što desničarske struje zbog priliva migranata jačaju u cijeloj Evropi, pa tako i u Francuskoj u kojoj najveću podršku uživa Marin Le Pen i njena stranka „Nacionalni front“. Poenta je u tome što aktuelni establišment želi razlog da zatvori svoje granice, spriječi dalji priliv migranata i tako sačuva svoje pozicije. Sasvim je moguće da su se predstavnici vladajuće elite u Francuskoj odlučili na takav korak “false flag” operacije, objašnjava američki analitičar. Neki ljudi su toliko glupi i naivni da misle da vlade neće pucati na svoj narod i svoje građane, a to je viđeno već toliko mnogo puta, piše Roberts.
Italijanski predsjednik je otvoreno govorio o operaciji Gladio (Operation Gladio), navodi Roberts kao jedan od primjera i kaže da su sve informacije o toj “false flag” operaciji čak dostupne javno na Internetu. Operacija Gladio je “false flag” operacija u kojoj su italijanske obavještajne službe u saradnji sa CIA bombardovali nedužne građane, a okrivili za isto evropske komuniste iz ere poslije Drugog svjetskog rata. Cilj im je bio da spriječe pobjedu komunista na predstojećim izborima. Uzimajući u obzir cijelu historiju takvih tajnih operacija kod zapadnih zemalja, ne bi me čudilo da je Pariz još jedan takav slučaj, zaključuje Roberts na kraju svog teksta.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Rekoh ja neki dan.. samoubice su 90% mladici u 20im..koji prolaze kroz krizu identiteta..to je humus za ekstremizam..od narkomana..klosara do propalih studenata..
Znaci sve kamikaze bili pijanci i narkomani ? Ja bi prije rekao da si ti taj pijanac i narkoman, koji bleji ispred kompijutera dok zivot prolazi pokraj tebe.
Sijete zlo po Bliskom istoku, sad ce te da zanjete zlo po evropi i americi. Samo gore i ludje. A mogli bi svi da uzivamo u miru i rahatluku. :)
Ovi srbi su ko nebeski kako oni kazu narod hahaha oni vec saznali ko je terorista a covjeka u francuskoj ubili i jos neunaju o kome se radi nema info: kladim se da srbi nebeskibovog covjeka nkad vidjeli nisu
Rostfraaaaj
$ ZeKo $ Gdje to tako da kazes. Ja tek pocela da zivim :-(((
niko kao nebeski narod u svemu najbolji,naj odaniji,naj budniji i naj vjerniji hriscanstvu-humanost i zahvalnost -na uslugama i informacija stize nagrada sa malim zakasnjenjem
Bosanci i Hercegovci islamske vjeroispovijesti moraju biti upoznati sa kim dijele religiju. Moraju se ograditi od takvih, ili ce biti smatrani istima. Evo koji su to bolesnici.Sta nadjoh na portalu vijesti ummeta; Vojnici Islamske države su prije nekoliko sedmica izveli napad na grad El Karjatejn koji se nalazi u predgrađu Damaska. Ovaj grad je jako značajan za Islamsku državu jer spaja rutu i put do Palmire i Himsa te grada Tedmur kojeg su vojnici Islamske države isto nedavno osvojili.Većina stanovništva grada El Karjatejn su muslimani a manjina su kršćani. Nakon uspješno izvedenog napada i oslobođanja grada, Allahovom milošću, od sirijsko-nusajrijskog režima, Allah je vojnike Hilafeta počastio da zarobe oko 280 robinja kršćanki.Ovo je radosna vijest za sve nas u Islamskoj državi, a posebno za vojnike Hilafeta koji su učestvovali u ovoj bici jer će oni dobiti poseban dio ove blagodati. Hvala Allahu Koji je ponizio kjafire i uzdigao svoje iskrene robove mudžahide i svoju vjeru Islam.
Tesko je to, kad ta religija covjeku ispere mozak, gubi se ono ljudsko i moralno i rezon i logika, i sve prihvatas ko 'moralno' i istinito ma kako god gadno, lose i absurdno bilo, samo kazes da je od boga i odma je dobro i moralno njima. Govorim za ove vehabije i te sto to podrzavaju i sto podrzavaju te budale i zlocince u Siriji i Iraku i ove sto su pobili nevin narod u Francuskoj, a ima ih nazalost sve vise sad kod nas isto. Takvi vjetrovi danas pusu po svijetu, politicki i vjerski i Saudijski i u Muslimanskom svjetu kod Sunita sve vise. A ovi sto opravdavaju kazu pa i nas su Srbi ubijali i silovali, civile nevine, pa jesu i jel sa to razlog da ti budes ko oni ili gori od njih? I isto kazu to su jevreji il CIA il neki tamo iza scene, i te teorije su puno prosirene na bliskom istoku. Jel sad jevrej neki iza scene natjerao te ljude iz Bosne, Francuske, Cecenije da idu na tudju zemlju ubijati nevin originalni narod tamo, silovati i porobljavati zene ko plijen ratni, itd.
I isto kazu na ovi njih napadaju i gadjaju u Siriji, ti koji odobravaju i podrzavaju te vehabose tamo. Pa te vehabije su prve dosle tamo na tudju zemlju, tjerati i ubijati i silovati originalne stanovnike i nevin narod Sirijski i Iracki, bilo Kurde, Jezide, Kriscane, Shija i Sufi i liberalne Suni Muslimane. Oni su ti koji su prvi nekog napali i oteli im zemlju i pobili i protjerali nevin narod, i vecina je dosla s vana, iz Evrope, Tunisa, i Bosna ima par stotina, Cecenija, i razne Arapske zemlje. Bice to sad veselo i gadno u svijetu, posto se taj vehabizam Saudijski i ta ideologija i verzija Islama sad nazalost ukorijenilo u dosta Islamskog i Suni svijeta, i vec je u mainstream-u i nije vise na ivici i predgradju. I Ameri su isto puno zasrali napadajuci ilegalno Irak i Libiju, svrgnuli sekularne vlade tamo, i podrzavali i jos uvijek podrzavaju i stite vehabijsku Saudiju zbog nafte i biznis interesa i dolara ko rezervne valute i to je sve da bog sacuva tamo, tako reci jeli.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)