|

"Spekulacije o istrazi avionske nesreće su neetičke i uvredljive"

"Spekulacije o istrazi avionske nesreće su neetičke i uvredljive"
0
F
FENA
13.1.2011. u 17:51
0
komentara
0

dijeljenja
"Spekulacije o istrazi avionske nesreće su neetičke i uvredljive" Sergej Lavrov
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je u četvrtak da su spekulacije u vezi s istragom avionske nesreće kod Smolenska u aprilu prošle godine, kada su poginuli poljski predsjednik Lech Kaczynski i još 95 putnika, neetičke, pa čak i uvredljive.
"Neću da komentarišem neke konkretne izjave koje su se mogle čuti, a bilo ih je raznih, ali ističem da smatram da je neetički, pa čak i uvredljivo spekulisati na tu temu", rekao je Lavrov na pres-konferenciji u Moskvi, prenijela je novinska agencija RIA Novosti.

On je na taj način odgovorio na pitanje kako komentariše reakcije poljske strane na izvještaj o istrazi pada aviona koji je u srijedu objavljen u glavnom gradu Rusije.

Po tom izvještaju, za avionsku nesreću kriva je isključivo poljska strana, a ruski kontrolori leta nisu napravili nijednu grešku.

Prisustvo Kaczynjskog u avionu bilo je ključni faktor koji je doveo do pada letjelice, pokazali su rezultati istrage.

Navodeći da je istragu proveo međuvladin komitet za avijaciju, Lavrov je istakao da je riječ o "nezavisnoj međnarodnoj organizaciji", tako da tvrdnje poljskih kolega da je to ruski izvještaj nisu tačne.

On je naveo da je gledao pres-konferenciju na kojoj je predstavljen izvještaj i dodao da ruskoj strani nije svejedno kako se o toj temi govori.

"To je bila tragedija i želimo da sve bude dostojno ljudi koji su tamo poginuli", zaključio je Lavrov.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.