Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izgleda da Slovenci nisu najpametniji u EU kako to sami misle.
@SVI nije mi jasno akve veze s ovim imaju cigani i sta su vam cigani skrivili. nisu cigani nikome uodili vinjete, nego slovenci. umjesto da kazete a s slovneci cigani, nadie neku pogodniju rijec a koja ce zadovoljiti zasluge sovenaca u nasim zivotima al d ane vrijedja cigane i druge.hajte molim vas
Inace da se pohvalim da sam ja bio jedan od prvih koji su na pravom mjestu, u pravo vrijeme, ukazivali na ovu jodlersku pljacku gradjana EU i to prije nego su i poceli sa tom pljackom. Hebiga, iskustvo sa Ljubljanskom bankom, tako da mi je uvijek zadovoljstvo i uzivanje lobirati protiv jodlera. Inace mogu obecati da cu sve dati od sebe i u buducnosti. U biti Slovenija je mala, prgava i bezobrazna drzava koja ce biti dovedena na svoje mjesto u EU. Nije EU bivsa Jugoslavija, a nas iz bivse ima dosta na pravim mjestima, tako da cemo pomoci nasim sudrzavljanima da na vrijeme primjete sve jodlerske fazone. Lep pozdrav iz EU
@echo, pa poglej nes jodler, mogu te zvati jodler? Nije poenta koliko ja imam love, poenta je a sam obrazovaniji o Janse, da nemam vise love i ako je ja imam, jer ipa Jansa je maznuo milione na Patrija poslu sa Fincima, o cemu su sve europske TV stanice izvjestile vise puta, medjutim nije problem cijena. Uvijek je problem kod Balkanaca u ovom slucaju jodlera sto oni pokusavaju oteti lovu za nista, sto znaci ponudjeni servis ne vrijedi te novce, jer jodleri vrlo dobro znaju da su oni tranzitna zemlja i da bi bili blizu Hrvata po kilometrazi autocesta, oni su se \"sjetili\" jednostavno biti cestovni razbojnici, u stilu idemo finansirati sve autoceste iz tri pravca, od Jasenica ka Zagrebu, od Maribora ka Zagrebu i od Trsta ka Zagrebu, totalno ignoriajuci da na tim pravcima nisu negdje ni poceli graditi autoceste, ali to ih ne smeta da budu razbojnici. E vidis ja sam drzavljanin EU, ja ne dozvolim da me primitivni i neobrazovani Balkanci pljackaju. Nemam nista protiv da Jansa pljacka Slovence, medjutim mene nece. Kako smo vidjeli na ovom primjeru, to nece ni smijeti vise. Samim tim vidimo koje prkno od drzave Slovenija jeste, promatajuci je u EU. U biti slovenacka politika u EU se svodi na to da moraju slusati, inace ce biti \"bijeni\".
Neka pichka him materina neka nadju druge izvore finansiranja a ne uvijek na nama da zaradjuju.
Normalno da je tebi lako izdvojit za vinjetu. Nije bolan problem izdvojit nego sto to ne vrijedi toliko. Ti izdvojis i koristis svaki dan. Za one koji prodju jednom il dva puta to je previse. I onako su vam putevi bezveze.
@Echo Jebem ja tebi sve. Cuj mi u bosni moramo radit dva dana za te pare. Poserem ti se i na sloveniju i sve. Levatu jedan. Ima nas ovdje koji dobro zaradimo. Ne vrijedi pisljiva slovenija 35EU nema sanse. To je pravo otimanje para. Niko ti ziv nece draga srca platit 35EU. Austrija ima 100 puta bolje puteve i opet vinjeta kosta 7.5EU za 10 dana. Kakva crna sloveniaj supci jedni pokrali pare od citavog balkana pa pricate nesto. Da mi je samo znati odakle si ti pobjegao u tu Sloveniju usranu. Idi malo vuci se sa rajom za uho i nos u kafani levatino jedna. Dobro vas je Djuro predstavio i jeste takvi. Ima nas bosanaca vece gospode nego vas usranih slovenaca. Skrti cigani. Kupijo slovenac avokado nije znao sta je plako 3 dana sto je dao 5EU za 1kg. Koji ste vi cigani skrti. Dodjete u Sarajevo pa jos vam sve skupo a fol zaradjujete. Hocete da vas mi castimo cevapima jos.
e ba echo...malo lakse to. mislis da mi u dijaspori svi zaradjujemo milione? halo covjece...u njemackoj ne placas ni cent za cestarinu. a tranzit kroz D je od prilike 100 puta veci nego u SLO. Razumijem ako spedicije itd. moraju placati, ali zamisli neko ko na godisnji vozi, i to ga jedva dobio i zaradio, mora 35€ placati...samo da predje par kilometara autoputa. pa ni oni skrti iz austrije nemaju takve cijene...a valja do 300 km autoputem proci kroz nju. jaran i ja 2 put u god. sprasimo zajedno s autom preko raspusta za bih, i zato 70€ da placamo?! a prije god. dana nas nije ni 5€ u godini izlazilo. jos mi kao studenti (kronicno nemamo para)...pa vi fakat niste normalni... spustite cijene na realnost i bice sve u dure ;)
Pa eto ti dijasporas imas vise love od Janse. Onda ti sigurno nije problem platiti vinjetu, ili si skrtljiva supcina koja gleda da ustedi svaki cent. Ja u sloveniji normalno zaradjujem pa mi nije tesko izdvojiti za vinjetu a isto tako nije tesko njemcima, austrijcima, francuzima ... A ko je kriv vama u bosni sto morate raditi dva dana za te pare, tu vam ni slovenci ni niko u EU ne moze pomoci. Na kraju krajeva kad ides na dalji put po europi uvijek moras racunati da ce te oderati na svakom koraku, jer je stanadrd u bosni jako nizak a ljudima koji tamo zive to nije tesko. Ti dijasporas bi to morao znati jer sam siguran dagdje god si u europi potrosis 37€ samo za parking u roku od par dana. a to sto sam napisao za srbe, bosance i italijane je zasnovano na statistici koju je obavljalo moje preduzece i njihovim podatcima vjerujem.
Budimo malo realni naprimjer:kada covjek vozi recimo iz austrije pa vozi preko maribora za Zagreb nemas 50 km auto puta a dok dodjes do njega treba ti zivaca i nemas gdje da pretices jednostavno katastrofa,a uzimaju 35 eura ja mislim da su najskuplji na svijetu jer izracunajte i sami 50km a 35 eura.Recimo neko kupi auto na zapadu uvozi auto i samo jednom prodje, mora da plati tu sumu brezobrazluk.Spali su ispod cigana,jebem him sve mlado onako do 40 godina hahahahaha naravno zenska.
Nije mi samo zbog 35€ koje mi traze zbog 15km auto puta. nego jos ocekuju da drzim onu ruznu vinjetu pola godine na svojoj sajbi kada idem ljeti i zimi u BiH. Stvarno su supci.
@echo, srbi i bosanci uzrokuju nesrece u SLO zbog losih vozila? Nekako kontam zbog viza vjerovatno jedini koji i prolaze kroz Sloveniju su dijasporci, a opet oni imaju bolja auta i od Janse i od bilo kojeg Jodlera ili da kazem alpskog Srbina, zato stvarno echo ne znam sta ti pricas. Kakve Bosance ti spominjes? Ali to je fenomenalno, ovi Slovenci su nepopularniji cak i od Srba, Italijani na njih povracaju, Hrvati na njih se pisaju, Bosanci po njima seru itd ... ama bas niko ih ne gotivi. Zasto? Alpski Srbi.
Serem im se usta.
Opet zavisi koliko ce kostati te tkz.kratke vignjete i koliko ce dana vaziti.. Najgore je kada se netko koje jako bezobrazan Slovencom pravi,evropa moze institirati i cak narediti slovencima da uvedu kratke vignjete ali ce one opet imati jaku cijenu..
Bravo lopovi EBEM IM JA MATER NJIHOVI UMISLJENU I BANACEK POSRANU DRZAVICU I VINJETE