Održala užasno obećanje
0

Shirley Phelps spalila Kur'an na američkoj zastavi

Piše: A. Panjeta
Pripadnici Westboro baptističke crkve, kako je najavila njihova kontroverzna glasnogovornica Shirley Phelps-Roper, spalili su Kur'an i američku zastavu.

U mailu koji smo dobili od Phelps, kazala je kako je pastor Terry Jones koji je bio najavio spaljivanje Kur'ana na godišnjicu terorističkog napada na New York, lažni propovjednik i kukavica.

"Lažni propovjednik Terry Jones popustio je, kao što svi lažni propovjednici rade, i kao što smo vam mi kazali da će uraditi! Vrijeme je da se obratimo lažnim religioznim sistemima na svijetu", kazala je Phelps-Roper, jedna od najomraženijih osoba u Americi, s obzirom na stav njene crkve prema poginulim američkim vojnicima.

Pripadnici ove crkve tvrde da je Amerika prokleta, i na sahrane američkih vojnika poginulih u Iraku i Afganistanu dolaze sa natpisima "Bog mrzi Ameriku", "Hvala Bogu na mrtvim vojnicima" i "Bog mrzi pedere". U saopćenju u kome su najavili paljenje Kur'ana i američke zastave obrušili su se i na generala Davida Petraeusa, koji je upozorio da bi spaljivanje Kur'ana moglo kao posljedicu imati napade na američke vojnike, ali i na predsjednika Obamu.

"Zato ćemo spaliti i zastavu ove neposlušne nacije ponosnih grešnika. Krv mrtvih vojnika curi niz ruke generala Petreausa. Spaljivanje Kur'ana ne može ugroziti vojnike više nego ste ih vi ugrozili", stoji u e-mailu koji je potpisnik ovih redova dobio dan uoči godišnjice napada na New York.

Iako smo, s obzirom na osude američke javnosti ali i predsjednika Baracka Obame, očekivali kako to ipak neće uraditi, dobili smo fotografije na kojima se vidi kako ona i članovi Westboro crkve u majicama s natpisom "Bog mrzi pedere" spaljuju američku zastavu i svetu knjigu Kur'an.