{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Paljenje Kur'ana ugrozit će živote vojnika"

S
7.9.2010. u 11:20
0
0
"Paljenje Kur'ana ugrozit će živote vojnika"
0
"Paljenje Kur'ana ugrozit će živote vojnika"
David Petraeus (Foto: AFP)
Komandant Međunarodnih snaga u Afganistanu (ISAF) David Petraeus upozorio je danas da će životi vojnika biti ugroženi u slučaju da evangelistička crkva sa Floride provede u djelo planirano paljenje Kur'ana na godišnjicu napada na SAD 11. septembra 2001. godine.
Petraeus je naglasio da bi planirano spaljivanje islamske svete knjige značio propagandni puč za talibane u Afganistanu, dok će izazvati i antiameričke stavove širom muslimanskog svijeta.

Crkva sa Floride, čiji je centar u gradu Gainesvilleu, na godišnjicu terorističkih napada na SAD 11. septembra organizuje zabavu pod nazivom "Međunarodni dan spaljivanja Kur'ana".

General Petraeus u intervjuu američkom dnevniku "Wall Street Journal" istakao je da bi ovaj planirani događaj mogao da ugrozi vojnike u Afganistanu i sveukupne napore.

"To je upravo vrsta postupka koju talibani koriste i može uzrokovati značajne probleme. Ne samo u Afganistanu već i u cijelom svijetu gdje smo u kontaktu sa islamskom zajednicom", rekao je Petraeus.

U proglasu se navodi da je na zabavu dobrodošao svako ko ima "Kur'an za spaljivanje" i misli da je "islam nastao od đavola".

Pastor ove crkve Terry Jones ističe da on i njegovi sljedbenici mrze islam, jer smatraju da je "nasilna, ugnjetavačka religija koja pokušava da se maskira kao vjera mira, želeći da time zavara društvo".

Ova crkva je ispred ulaza postavila i natpis "Islam je đavolji".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: