Shirley Phelps za Sarajevo-x
0

"Spalit ćemo i Kur'an i američku zastavu!"

Piše: A. Panjeta
Shirley Phelps
Shirley Phelps
Nakon što je pod velikim pritiskom svjetske javnosti i predsjednika SAD-a Baracka Obame pastor Terry Jones prvo odustao od spaljivanja Kur'ana, a potom odluku stavio na čekanje, iz kontroverzne baptističke crkve Westboro najavljuju da će 11. septembra, na dan godišnjice napada na Svjetski trgovinski centar u New Yorku, spaliti i Kur'an i američku zastavu.

"Lažni propovjednik Terry Jones popustio je, kao što svi lažni propovjednici rade i kao što smo vam mi kazali da će uraditi! Vrijeme je da se obratimo lažnim religioznim sistemima na svijetu, a počet ćemo sa pervertitskim muslimanima i njihovim propovjednikom Muhamedom", kaže se u oštrom saopćenju koje smo dobili od Shirley Phelps, glasnogovornice baptističke crkve Westboro.

Pripadnici ove crkve tvrde da je Amerika prokleta, i na sahrane američkih vojnika poginulih u Iraku i Afganistanu dolaze sa natpisima "Bog mrzi Ameriku", "Hvala Bogu na mrtvim vojnicima" i "Bog mrzi pedere". U svom posljednjem saopćenju kažu da su sljedbenici pastora Terryja Jonesa "curice", obrušili su se i na američkog generala Davida Petraeusa, koji je upozorio da bi spaljivanje Kur'ana moglo kao posljedicu imati napade na američke vojnike, ali i na predsjednika Obamu te su kazali da će on skupa s muslimanima jurišati na Jerusalem.

"Zato ćemo spaliti i zastavu ove neposlušne nacije ponosnih grešnika. Krv mrtvih vojnika curi niz ruke generala Petreausa. Spaljivanje Kur'ana ne može ugroziti vojnike više nego ste ih vi ugrozili", stoji u e-mailu koji je u petak ujutro stiglao u inbox potpisnika ovih redova, sa kojim je razgovarala prije dvije godine.

Phelps je u intervjuu magazinu "Start" 2008. godine, ne štedeći nikoga, kazala kako je "katolička crkva najveća pedofilska mašinerija na cijelom svijetu".

"Bog ih mrzi jer su lažni religijski sistem i sa sobom vode milione u pakao! Papa Benedikt je u velikoj nevolji! Treba trčeći bježati od njih!", kazala je tada Phelps, te je dodala da Bog pored Amerike i brojnih država mrzi i BiH na kojoj je prokletstvo.

"Šta znam o Bosni jeste da se za vrijeme Drugog svjetskog rata taj narod nije htio povesti za Hitlerom i da su rekli – ukoliko želite odvesti Jevreje, morat ćete uzeti i nas. Niste željeli dopustiti masovna ubistva pred svojim očima. Sada se, koliko vidim, i vaš narod nakon dvije generacije pretvorio u ubilačke mješance. Znam da su UN i EU prenijeli mnoge laži o vama", kazala je tada Phelps.