Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa i jest ekološki prihvatljiva. Nuklearke proizvode 0% co2, kilogram uranijuma daje kalorijsku vrijednost kao 2 miliona kilograma uglja, istrošeni uranijum može se ponovo koristiti u torijumskim reaktorima itd. I sve dosadašnje nesreće su se desile zbog ljudskog faktora: u cernobilu su eksperimentisali, u fokušimi glup izbor mjesta za gradnju. Sama tehnologija je pouzdana i ima stotinr sigurnosnih mehanizama. Zeleni su idioti
Samo da znaš Nuklearke proizvode CO2 samo ne u velikim količinama ko što na ugalj i ostalo
Zelena agenda???? Čisto pranje para i ništa vise kao i električna vozila koja satro ne troše ugalj i naftu a treba tone nafte i uglja da bi se napravila
Sve te ekologe skupiti i napraviti im državu pa da vidimo kako bi to oni i od čega živjeli.
Sad će ih kazniti Mirza Kušljugić i Robert Kovač (one sakupljače love za zelenu agendu u BiH).
Hahah joj show su ovi Zeleni.
Nuklearke i jesu najcistije od koncencionalnih elektrana. Jedini problem je naravno potencijal za belaj ako se nesto desi, ali evo imali smo vec dugo nuklearke na podrucju Evrope i jedina velika katastrofa je Cernobil, a to je naravno zbog fuseraja pod vodstvom rusa.
E moj NewName2 ---- a otpad?
Svaka nuklearna katastrofa koja se desila nije bila zbog nepredvidivog faktora nego zbog ljudske gluposti. Nuklearke su gradjene kao utvrdjenja i postoji 10000 sigurnosnih mehanizama koji 99.9999 garantuju da nece doci do meltdowna. Ovi ekolozi ocito veze sa zivotom nemaju jer na kraju krajeva i nuklearni otpad se skladisti u posebne kontejnere kojima je rok trajanja 300 godina dok se ne nadje nacin da se otpad skladisti za sva vremena
Nadam se da ce se TE Tuzla prebaciti na nuklearnu energiju.Moze se kupiti polovni reaktor jedno 4-5 bloka
Nuklearna energija je najčistija i najefikasnija energija koja postoji. 1 nokat Uranijuma je 10000 kubika plina, 120 galona nafte, i tona uglja. Bukvalno ne postoji bolji i čistiji izvor energije. I uopće nisu opasne, kada njima rukovode odgovorni ljudi. U budućnosti vjerovatno neće ljudi upravljati elektranama nego AI inteligencija većinom. Tako da.
Pa eto jos obzirom na potrebe svijeta za kolicinom energije idealna prilika da se Iranu skinu sankcije i da se dodatno subvencionira za proizvodnju zelene energije :)
Plin zelen? Onda je i nafta,..ukidaj akcize,.. a može onda i ugalj proći.
Nuklearna je jedna od najčišćih energija kad se gledaju stetne materije koje uzrukuju klimatske promjene. Jedini belaj je taj sto je radijacija preopasna i ako dodje do nesreće ostaje jako dugo u okolnim mjestima (Cernobil, Hiroshima) i što se nuklearni otpad mkra zakopat jako duboko u zemlju u kontejnerima obloženim olovom i betonom.
Nuzda zakon mjenja!