Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni je ova tematika jako interesantna i pratim je vec 4-5 godina. Na primjeru digitalizacije televizije moze se vidjeti kako i ostale grane naseg drustva idu u Europu. Javni servis BiH ne iznosi nikakve planove za digitalizaciju, iako smo mi potpisnici Sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju koji nas, prakticno, primorava da digitalizujemo signal. Prije nekoliko dana sam cuo da su organizovali seminar na ovu temu. Oni bi se vjerovatno pravdali na raznorazne nacine - te politika je kriva, te nemamo novaca, te ovo, te ono.. To je standardna prica neradnika u ovoj drzavi. Ja znam da na svom poslu mogu pratiti europske standarde i to radim sto je moguce vise. Ne cekam drzavu da mi to propise! Isto tako, bas me zanima kako ce lokalne televizije (NTV99, Vogosca, Igman, Behar i ostali) preci na digitalni signal. Oni nemaju ni za toplog obroka, a kamoli za digitalnu opremu. Onako usput, Hrvatska je uvela digitalnu TV za 4 najjaca kanala u drzavi - HRT1 i 2, Novu i RTL. Bruka!
Ovdje se radi o potpunom prelazu, ne djelomicnom. Vec sad skoro sve clanice imaju vecinu digitalnih kanala. Bosna treba donjeti uredbu za istom obavezom. Jednom kad pogledate digitalni kanal, nikad vam nece pasti na pamet da gledate analogni. Analogni uzasna slika.