Nakon 16 godina
40

Miralem Pjanić se oprostio od reprezentacije BiH: Ovo je najteža odluka u mojoj karijeri

E. K.
Miralem Pjanić u dresu reprezentacije BiH (Foto: T. S./Klix.ba)
Miralem Pjanić u dresu reprezentacije BiH (Foto: T. S./Klix.ba)
Miralem Pjanić se oprostio od nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, saopštio je veznjak Sharjaha na Instagramu.

Iskusni veznjak je istakao da je uvijek s ponosom nosio dres reprezentacije, ali da je došlo vrijeme da se oprosti od nacionalnog dresa.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

"Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak da kažem završeno je. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem - dosta je. Odigrao sam 115 utakmica, iskusio toliko radosti, odlazak na Svjetsko prvenstvo - sve je to bio san koji sam imao kao malo dijete i koji je postao stvarnost. Uvijek sam s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše vjerne navijače diljem svijeta", napisao je Pjanić na Instagramu i dodao:

"Hvala svim selektorima, medicinskom osoblju i ekonomima koji su nam bili oslonac u ovom putovanju. Hvala BH Fanaticosima što su vjerovali u mene i pomogli mi da ostvarim svoj san i igram za državu koju volim. Najveća zahvalnost ide mojim roditeljima i cijeloj porodici, bili ste moja snaga i podrška kroz sve. U svakom klubu u kojem sam igrao bio sam ponosan Bosanac, uvijek težio biti uzor našoj djeci, nadajući se da će i oni jednog dana kročiti u najveće svjetske klubove. Reprezentaciji želim sve najbolje u budućnosti. Sergej, majstore, želim ti sve najbolje, bio si mi uzor. Vodio si nas do visina, nadam se da ćeš nas ponovno povesti na putu ka uspjehu. Volim te Bosno moja".

Trenutno je član Sharjaha u UAE odakle je stigao iz slavne Barcelone. Tokom karijere je igrao još za Juventus, Romu, Lyon te Metz odakle je i krenuo u nogometni svijet.

Inače, ovaj 34-godišnjak je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao kod Miroslava Ćire Blaževića 2008. godine protiv Bugarske sa 18 godina.

Sa Zmajevima je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a dosad je odigrao 115 utakmica i postigao 17 pogodaka.