{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Obnažene aktivistice grupe Femen prodefilovale Parizom

S
18.9.2012. u 19:07
11
51
Obnažene aktivistice grupe Femen prodefilovale Parizom
11
Obnažene aktivistice grupe Femen prodefilovale Parizom
Članice grupe Femen u Parizu (Foto: AFP)
Obnažene aktivistice ukrajinskog feminističkog pokreta Femen prodefilovale su po muslimanskom kvartu u Parizu povodom otvaranja kancelarije pokreta u Francuskoj, objavili su danas ruski mediji.
Defile je organizovan pod sloganom "Francuzi, skinite se", a za obezbijeđenje je angažova veliki broj policijskih službenika.

"Nalazimo se u jednom od najopasnijih kvartova u Parizu, gdje žive radikalni islamisti. To nije u suprotnosti sa strategijom pokreta Femen, nikada nismo tražile lakši put", izjavila je Ina Ševčenko, pripadnica pokreta Femen koja je ljetos prebjegla u Franucsku

Ona je dodala da će djevojke polunage redovno defilovati ulicama Pariza i da će to činiti Ukrajinke, ali i Francuskinje. Aktivistice su pozvale muslimanske žene da se skinu.

Sjedište grupe Femen će u buduće biti u Francuskoj (Foto: AFP)
Sjedište grupe Femen će u buduće biti u Francuskoj (Foto: AFP)

Pokret Femen planira da, uskoro, otvori predstavništva u New Yorku, Montrealu i Sao Paolu. Kasnije bi trebalo da bude osnovana filijala pokreta u Izraelu.

Osnovan 2008. godine, pokret je postao poznat 2010. godine po protestima razgolićenih aktivistica u Rusiji, Ukrajini i Velikoj Britaniji.

Feministički pokret još nije zvanično registrovan u Ukrajini, zemlji porijekla članica ovog pokreta. Femen je 15. septembra registrovan u Francuskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: