Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovdje se nastavlja koristiti rijec "Amazon", umjesto "Amazonija", pa nece pobogu rijeka goriti!
Nista manja devastacija nije ni nasih suma uzrokovana divljackom sjecom i socijalnim mirom...ne ginu nam klizista i poplave i sa manjom kisicom
@RufusAnonimus ... točno, zemlje amazonije su osim brazila i guayana, francuska guayana, surinam, venezuela, kolumbija, ekvador, peru i bolivija.
Kad gori zgrada obicna u Francuskoj, muzej Luvr onda se cijeli svijet digne i salje zilione da se obnovi komad beton, a kad gori planeta i suma u kojoj ce pomrijeti mnoge zivotinje, sto od pozara sto od dima onda se svi kao sprdaju i svi sutimo, kakva smo stoka postali, nije ni cudo sto nam je jala brat popularan i cajke!
@Zigollo slazem se
Bolje amerima da cuvaju ovo na zemlji. A ne onolike pare da trose po svemiru
Za 4,5 mild godina koliko postoji zemlja izumirale su i naprednije civilizacuje.Vakat je i za ovu
samo zabavljaju svijet sa pozarom u amazoniji dok lutkari iz sjene se smiju tome i rade na drugoj strani nesto drugo a ujedno ce milijarde da pokupe za amazoniju a ulozoce se mozda milijun .. klasika.. u svemu vide novac ..
Ako su ovo pluća planete, onda planeta ima tešku upalu pluća i mora pod hitno uključiti antibiotik
Glamuru težimo..duše praznimo
Poslanik a.s je najavio ovo
E Bože dragi, ulazu milijarde da otkrivaju kamenja na drugim planetarna, kao i neke oblike života, a ovu ljepotu koju imamo unistavamo... Nije djabe ona "svemir i ljudska glupost su beskonacni"...
pare ne daju mira.to rade bogati.siromašni se ni usuditi ne smiju.bogate je bog prokleo.obični ljudi su zadovoljni sa onim što imaju.Zato ne sjecite drveće nego zasađujte.ovde gdje ja živim imamo nekoliko parkova u gradu.puni razraslog drveća da ne vidiš nebo.grane se savile do zemlje.da udahneš punim plućima.stvarno ogromna razlika.
Da se ja pitam ja bi dolio tu jedan avion benzina
Izgori sibirska tajga, izgori amazonska prasuma ... Kakve li nas posljedice u vidu klimatskih poremeca ocekuju? Ljudska vrsta zuri da eliminise samu sebe.
treba tužiti Brazil
@Živčo ... amazonija nije samo brazil. tu spada: guayana, francuska guayana, surinam, venezuela, kolumbija, ekvador, peru i bolivija.
“Ne vjerujem da ćemo doživjeti sljedećih hiljadu godina bez bijega s našeg krhkog planeta.” Stephen Hawking Najavio kijametski dan.
Nama je svjededno, Sarajevo je svakako najzagađeniji grad u Evropi...
Nama je svjededno, Sarajevo je svakako najzagađeniji grad u Evropi...
Pluća svijeta su okeani oni proizvode kisik šume nisu ni blizo njima.