Komentari (117)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Iskljuce automatska azuriranja jer ih nerviraju i onda sami snose odgovornost. Microsoft redovno nadogradjuje i uredno dostavlja sigurnosni update.
sta meni da hakuju,plata 500 maraka,i ne legne na banku ja je tiltujem sa bankomata,svaka mu cast ko mi marku ukrade,zasluzio je..
rusi ušli u sve dunjalučke kompijutere
Vi to sad saznali a meni su 100 eura uzeli ti hakari kad sam uplatio odblokirali pc hos salju email zezaju se smeju sto sam uplatio opet poslije nakon 2 mjeseca pokusali a nisam uplatio na kraju kupio drugi novi.
Meni nedavno usao neki virus 1.0.1 ne moze se ni uninstall trazi kodove i sifre..Sam kompjuter otvara stranice i instalira kineske gluposti.Jedva oborio i instalirao sistem sve mi unistilo
Patch / Zakrpa za ovaj virus koju svak treba instalirati (pogotovo u firmama gdje je puno racunara u lokalnoj mrezi): https://www.manageengine.com/products/desktop-central/patch-management/MS17-010.html
Vidim je meni izbacuje WannaCry error! Nedovoljno prostora na disku!
Ja vam ocistim ove sihire za 10 bitcointa. Operiram na auto pijaci subotom.
@TRAVnick nije on haker, on je gorstak!
ovo je mala maca za mene... ne može mi kriptovati kolko sam ja kriptovo pa zaboravio šifre...
Ima rijesenje za ovaj virus davno sam ga imao, ima neki decrypter koji vraca fajlove s torrenta sam ga bio skinuo. Ako slucajno zatreba nekome mogu proguglat nije mi problem. ☺
Gdje su sad oni pametnjakovići što hvale Windows na račun iOS-a? Ali ko će još priznati da je kurvino kopile?!
*OsX
@skydiver Windows je za OSX tata, mama, amidža, dajdža, najmiliji.
koliko moras bit glup da ovo instaliras , ovo dodje kao exe file i mora se instalirat , znaci svima otkaz ko instalira ova govna na poslu
vidi se da samo znas za next next.
Siri se preko mreze, kako interne tako i VPN tj. izmedju firmi i ispostava. Ne mora niko u datoj firmi kliknuti/instalirati bilo sta.
Ransomware, tacnije cryptolocker hara, a nije iskljuceno da je bas sve to pocelo od kompanija koje proizvode sigurnosna rjesenja, kao npr Kaspersky, kako bi prodavali sto vise sigurnosna rjesenja i naravno od Kineza koji zele da zazive elektronski novac i tako pokore svijet i presele ga u virtuelni, i tako kontrolisu cijelo covjecanstvo.
covjecanstvo se vec odavno kontrolise..... http://dokumentarnifilmovi.net/tehnologija/zero-days-0-dana-2016-sa-prevodom/
Kakav crni avast i kupovni antivirusi. Internet security 360 je full besplatan i automatski redovno dobija nadogradnju baze . Ima dupli engine u njemu od Avira i Bitdefender.
najgore što ovakvi virusi zahvataju i ostale diskove osim sistemskog.
pa sve ti je to jedan fizicki disk koji je logicni podjeljen na particije. jedino ako nemas vise fizickih diskova u masini, al opet i to ti nije sigrno.
@kontrabass naravno, u računaru možeš imati 2-3 različita hard diska, svaki od njih može biti napadnut ovakvim sranjem
ja Allaaše draagi