Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako rasteretiti penzioni sistem :D
Da dodam. Majka mi je bila tesko bolesna, nije mogla da se sama okrene u krevetu. MORAO sam je dati u dom staraca. Mentalno je bila 100% zdrava. Tamo je dobijala svaki dan neku zutu tableticu. Pitao sam njenog doktora sta joj daje? Rece, neki antibiotic. Pitao sam koji? On rece, ne znam, tamo pise?! Dakle, on joj je prepisao, a ne zna?! No comment! Umrla mi je nakon 40 dana kako je primljena.
Cinjenica je da su bolesnici u terminalnoj fazi balast za drustvo. Razna misljenja, razni argumenti, postujem. Po meni, ne bi bilo prihvatljivo da u ime bolesnika, neko drugi odlucuje ima li on pravo dalje da zivi ili ne, bez obzira da li je bolesnik licno sposoban donositi odluke, i bez obzira na njegovo zdravstveno stanje. To je iskljucivo pravo bolesnika, jer nazalost vrlo dobro znamo, iz iskustva, kakvi ljudi cesto mogu biti, te i zloupotreba ne bi mogla biti iskljucena!
Iskreno ovo je moj izlaz van. Penziju nemam, para nemam da idem doktorima. A i da imam zdravstvo kod na je kao iz Alan Forda. Kad vidim da vise ne ide, ja se odjavljujem pod svojim uslovima da nisam teret djeci i unucadima.
A sta ce ovi sto izvrse samoubistvo tipa objesi se,skoci s mosta, otruje se, aktivira bombu itd. Znaci njima nema pomoci poslije smrti? Stvarno nema smisla
Boze dragi zar ima bas ovolikih tokmaka još na ovome svijetu?!
Hm treba ovo uvesti i u Afriku i Aziju, možda se smanji i tamo za neizlječive bolesti.
@Sekularniskeptik Ni ti niti ti doktori koji bi ti asistirali ne znaju šta će sutra biti. Možda sam ozdraviš, možda se pronađe lijek a možda i tvoj čas nastupi sam od sebe pa su izvršioci neopravdano opterećeni patnjom  preuzimanja dubiozne odgovornosti kao i moralnom dilemom ispravnosti postupka - dakle na taj način se patnja multiplicira i prenosi na druge umjesto da se umanjuje. 
A odakle ti garancija i uvjerenje da sa prestankom otkucaja srca prestaju i tvoje patnje? Uvjerenje te nauke koja ne zna ni kako da te izliječi a to kao zna? Ne postoji opravdiv razlog za preduhitrenjem ni vjerski ni sekularan
Za razjašnjenje postoji bol i patnja i iako su često povezani pojmovi nisu isti pojam. Postoji patnja bez boli (npr trauma) a i bol bez patnje (npr iritacija ili čak mazohizam). Za bol postoje jasna, provjerena i nesmrtonosna medicinska rješenja (npr anestezija) dok patnja je duševno stanje i, na žalost, još uvijek je izvan potpunog i jasnog naučnog razumjevanja.
Visak ljudi?
Smrt je sušta suprotnost od slobode. Prouzrokovanje smrti je ili najgora nesreća ili najteži kriminal ili najteža kazna koja postoji. Pristajanje na eutanaziju za "neizlječive bolesti" je zapravo i  službeno priznanje u apsolutnu nemoć i beznađje nauke, medicine i ljudske sposonosti za išta osim uništenja. Legalizacijom eutanazije se eutanizira i sva nada u ljudske vrijednosti i napredak.
Bogte mazo šta ove štetočine rade . To treba sve razvaliti .