Smrt je sušta suprotnost od slobode. Prouzrokovanje smrti je ili najgora nesreća ili najteži kriminal ili najteža kazna koja postoji. Pristajanje na eutanaziju za "neizlječive bolesti" je zapravo i  službeno priznanje u apsolutnu nemoć i beznađje nauke, medicine i ljudske sposonosti za išta osim uništenja. Legalizacijom eutanazije se eutanizira i sva nada u ljudske vrijednosti i napredak.
Nije tacno. Ako vjerujes u boga i ako taj bog dozvoljava da se neko toliko pati da je voljan da kaze "ok, ubijte me, ne mogu vise" onda za to nije kriva nauka nego tvoj bog. A ako ne vjerujes u boga, kao recimo ja, opcija da sebi prekratim patnju kada se pokaze da nauka nije u stanju da me spasi nije neuspjeh nauke, nego moja losa sreca. I bio bih veoma zahvalan da imam opcije da se ne patim. Lako je tudim penisom orahe razbijat, nadam se da ni mene ni tebe nece tako nista zabolit.
@SekularniSkeptik Dzaba ti sto ne vjerujes, kad si opsjednut Bogom do te mjere da si i u ime stavio da si sekularan i da ti je svaki drugi komentar o tome. Dobro brate, ne vjerujes, tvoja stvar. Ali nemoj da ti to postane glavni atribut. Imas li jos sta u zivotu da istaknes osim toga da si nevjernik? Jesi li po bilo cemu poseban?
Prikaži sve komentare (32)