Komentari (199)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kurdi nikad u svojoj istoriji nisu imali drzavu, monarhiju ili bilo kakvo drugo uredjenje uokvireno granicama u kom su zivjeli zajedno. Najblize drzavi je upravo autonomna pokrajina u Iraku koju im je isposlovao SSSR 70tih godina proslog vijeka. Rezultat referenduma vec znamo...hajd kad je dernek nek i hala gori.
@MusaTheHighwayman Otkud ovdje ? :) Grci ti nisu neki primjer Musa, bez obzira na migracije i mijesanje stanovnistva Grcka je kolijevka civilizacije, sta imaju danasnji Iranci sa nekadasnjom Persijom?! Kurdi su druga prica sasvim. Podrzavam naravno pravo svakog naroda da sam odlucuje o svojoj sudbini. Samo, Kurdi ne mogu da se pozivaju na neke suverenisticke tekovine i prava. To je samo region, uvijek bio, koji zauzima teritorije vise drzava. Zvuci poznato... iluzija...
@MusaTheHighwayman Hvala za ovaj link Mansa, pogledacu ovo sve :)
PRIKAŽI ODGOVORE (57)
I zaslužili su svoju državu.Napaćen I izgenocidisan narod,a o doprinosu Pešermengi u borbi protiv Američke ID,ne treba ni trošit rječi.
@TheSatanicVerses hvala,lijepi moj Hercegovac!(ja tebi vojvodo,ti meni serdare)!🙋
@gertje prVprimjer jednodimenzionalnog razmišljanja....Nemam večeras baš živaca da se natježem sa tobom....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Novi problem
Ma bravo Kurdi, Mile raspisuj!!!
Biče onako kako SAD kaže, to je agenda i ustav, sve ostalo je bajka.
@VlaskaMora Joj, tunjo ufitiljio a vama se nacija izlizala?!
kurdi,šiptari,firauni,rumuni,talibani,sandzaklije i vehabije su stroga gospoda za nas !
Ako Kurdi nisu naucili nista iz raspada SFRJ a narocito lekciju iz Bosne i ostalih djelova svjeta gdje se "podrzavala demokracija i referendumi" onda mi vas je mnogo zao. Mogu jadnom narodu samo da pozelim srecu i da se nadam da ce proc bolje od ostalih "demokratizovanih drzava" i da napomenem da se za tu demokraciju placa debela cjena i to kr"lju.
@evodrineopet Kao prvo ljudi ne treba da se bore za svoje zemljiste ,narocito civili jer se privatno vlasnistvo treba i mora postovati. Kao drugo Bosnjaci su se borili za goli zivot protiv agresora a ne za neku zemlju. Kao trece Kurdi se mogu boriti za svoju drzavu ako zele ali ti garantujem da nece uspjeti ,dozivjet ce genocid i nece se moci oporaviti narednih 100 godina najmanje. Zivi bili pa vidjeli. Danas vlada zakon jaceg na zalost i oni nemaju nikakvih izgleda da opstanu.
... Bosna je imala onaj minimum zapadne podrske koju Kurdi nece imati kao ni Sirija,jer velike sile su zauzete nekim drugim vaznijim prioritetima i problemima a EU pomoc je samo lip service ( lijepe rijeci) i na tome se zavrsi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kurdi definitivno trebaju imat državu, bore se već stoljeće.
Evo i Kurdi imaju damu da sprovedu Referendum o nezavisnosti. Srbi takođe pompeznp najavljuju jedan takav eevo već 25 godina, ali...... 😁
Lako je bilo kad uz pomoć JNA i plaštom vojnih vježbi, zauzmeš 80% teritorija 2 godine prije početka rata, faktički bez ispaljenog metka. Druga su vremena danas, al znate vi to i sami.... zato samo i prijetite.
@zoranzoranovic Ma đe ćeš ti to malokatu objasniti, ono što čuje na đumi "aladumi nauzumbilla"!!!
Zasluzuju. Dok Turci ih prcaju na sve strane, trecina njihove vojske u Iraku koja se bori protiv ISISa se sastoji od zena.
Znaci opet neko novo zariste...zalosno je sto u 21. Vijeku i dalje imamo otimanje, pripajanje, odcjepljenje, podjele, referendume unutar drustva, za dobrobit drustva a po ledjima tog drustva a niko se ne bavi time kako to drustvo zivis, kakav je kvalitet zivota, sta je sa ekonomijom itd a sto je najgore toga ce biti uvijek.
ja kontam ID-izgubila , mir u Iraku , a tek ce sad pocinje, haman.
Odoše Kurdi, dobiše prvi put svoju državu !
Erdogan na aparatićima, zna da je poslije Sadama on sljedeći diktator na redu !
Jadni su kao i mi, sljkede pogresne ljude i ideale, napravili samo sebi neprijatelje okolo, kad klocne amerika vukovi ce ih pojesti preko noci kao i nas.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
stoka
@TheSatanicVerses Ja sam ih upuznao mnogo o to su kao srbski cigani
@Knin Kao i vama sto su Bosnjaci u svakoj temi
ako se stvarno osamostale, komsijske ce zemlje protjerati svoje kurde tamo, da nebi i kod njih trazili par opstina nezavisnosti