Ako Kurdi nisu naucili nista iz raspada SFRJ a narocito lekciju iz Bosne i ostalih djelova svjeta gdje se "podrzavala demokracija i referendumi" onda mi vas je mnogo zao. Mogu jadnom narodu samo da pozelim srecu i da se nadam da ce proc bolje od ostalih "demokratizovanih drzava" i da napomenem da se za tu demokraciju placa debela cjena i to kr"lju.
@evodrineopet Kao prvo ljudi ne treba da se bore za svoje zemljiste ,narocito civili jer se privatno vlasnistvo treba i mora postovati. Kao drugo Bosnjaci su se borili za goli zivot protiv agresora a ne za neku zemlju. Kao trece Kurdi se mogu boriti za svoju drzavu ako zele ali ti garantujem da nece uspjeti ,dozivjet ce genocid i nece se moci oporaviti narednih 100 godina najmanje. Zivi bili pa vidjeli. Danas vlada zakon jaceg na zalost i oni nemaju nikakvih izgleda da opstanu.
... Bosna je imala onaj minimum zapadne podrske koju Kurdi nece imati kao ni Sirija,jer velike sile su zauzete nekim drugim vaznijim prioritetima i problemima a EU pomoc je samo lip service ( lijepe rijeci) i na tome se zavrsi.
Prikaži sve komentare (199)