Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ta saudijska arabija je i inače debilana od države. dok im se šeici vani voze u lamborđinijima kod kuće glume vjernike. sa islamom (mislim na vlast) imaju veze koliko i ja sa udruženjem šahista u karipskom otočju. vlast saudujske arabije je najobičnija filijala preko koje ameri furaju svoje interese na bliskom istoku.
to je tako ocigledno...da ne kontam kakav IQ mora covjek imati , kao neki naši dragi momci Bosanski, puste bradicu i pocnu nesto sve oko sebe "SAUDIZIRATI" i uzizati tu drzavu njenu dogmu i filozofiju... zaista to ne mogu da provarim...jer i oni imaju oci i valjjda vide da je LONDON prepun prinčeva i kraljeva sa bliskog istoka... koji se takmice koji ce imati ljepsu jahtu, auto, trebu...itd... i jel to ŠERIJAT? znaci za njegove podanike vrijedi šerijat za njega NE... ne to nije ni ISLAM NI ŠERIJAT to je obicna TOTALITARNA MONARHIJA koja koristi vjerske zakone da bi sebe drzala na vlasti...a naravno da su produzena ruka WASHINGOTA I IZRAELA...to su u stvari njihovi ljudi. jer ko su ti SAUDI i bili do dolaska na vlast? isto ko i OSAMA!
@Kane & Yara.....i tako nam se javise nasi ekspertni analiticari iz "napredne" bosne da kazu svima na klixu sta valja valja i sta ne valja.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
koji levati...braco draga...klasican primjer da postoji kontra evolucija...od covjeka majmuna...sta su arapi postali od najnaprednijeg naroda (nocioci napretka u svijetu) u jednom trenutku (medicina, matematika, geografija, filozofija, knjizevnost....) do toga da ih sada svijet prepoznaje samo po jahtama, zlatnim autima i slicnim sranjima...fuj
...prva nacija na listi za izumiranje...zaslužili su i po bogu i po narodu...kud oni ne izumriješe a ne ptica dodo...
Nije bas sve tako crno; mozda poznajete neke Arape ili ste boravili u njihovim zemljama?! Arape vidimo onako kako nam to mediji predstave. Normalno, ko danas govori o mladim i uspjesnim pojedincima; o sirenju nauke i sl.? NIKO! Danas svi pisu o CRNOJ hronici; o tzv. "poznatim" i "slavnim" osobama; kako se neko oshisao; koju haljinu je odjenula "slavna" osoba X na crvenom tepihu i sl. O tome se radi; koga zanima uspjeh neke skole u Kairu? Niko to i ne cita; ali svi citaju ako neko baca kamenice na tu skolu valjda jer je to tako sokirajuce (i jeste). Norme; vrijednosti; moral ... sve se promijenilo. Fokus je na losim stvarima, dobre se brzo zaborave... Da li ste, primjera radi, procitali tekst o uspjesnim matematicarkama (djevojkama) iz Egipta koje su primile ogromne stipendije i stalan posao u Microsoftu? Cisto sumnjam, ali eto i toga ima... Cak sta vise, to su Arapi matematicari u gigantu Microsoftu... Sloboda narodu!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Samo naprijed saudian guys,Kur'an i sunnet ! To je prava vjera Islam !
He.bali vam arapi ma***.SA je he.beni zapad za drzave balkana,a arapi,kakvi god da su,opet su bolji od balkanaca.
To je buducnost koja se iz zmijskog legla na Alipasinom i kampova u Gornjoj Maoci i drugim bosanskim zabitima nudi i namece Bosnjacima, a posredstvom saudijskim i katarskim pertodolarima korumpirane bagre iz IZ BiH.
Tako to rade vehabitosi u okupiranoj Arabii, pretvorenoj u veliku kaubojsku vojnu bazu. Nije ovo nista, oni zenama ugradjuju elektronske cipove za pracenje i otimaju 10-ogodisnje djevojcice od svojih majki i oceva kako bi njima zadovovljavali svoje prljave vehabitske nagone. Jos bagra dolazi u BiH i vrbuje regrute svojim navodnim stipendijama za "studiranje" u najnazadnijoj zemlji na svijetu, a radi se samo o paravanu za sirenje vehabijske fitne. Tesko onom ko njihov hljeb jede, ali sigurno da ta zlocinacka familija Saud nece jos dugo. Jos ce biti dobro ako olos pocrka od sifilisa, jer ono sto ih slijedi jeste gnjev arapskog naroda koji ce i njih i vehabizam pomesti sa lica zemlje i toga ih nece moci spasiti ni njihovi stvarni gospodari, SAD, Izrael i Britanija.
Od Vatikana do Irana kao da smo juče pali s' grana. Ovo je isto kao kad u BiH "ŠESTORKA" odlučuje o svemu bez toga da se upita ima li još neko ko bi trebao da učestvuje u odlučivanju i kreiranju svog vlastitog života i društvene pozicije.
Sagregacija,ekstremizam,sexualna opresija,gusenje kriticke misli,nametnuti "moral",tjelesne kazne,jaz izmedju onih cije usi je nafta davno zapusila i stada koje nadziru da ne zastrani ,radja devijantnu naciju izrazito perverznih sklonosti,u sta se uvjerimo svaki put kad se kakav arap nadje van stege svog sistema.Interesantno,kako nema ni Allaha ni Serijata cim se predje granica ,zar se to ne cuva u srcu ?! Hmmm.....a mnogo stovatelja djela ovih kozoje......pardon,ljudi osebujnog kulturoloskog obiljezja,izroni po ovim portalima......cudi me da vec nisu rezervirali avionsku kartu za ovaj raj na zemlji. Nadobudna balkanoidna muskadija ce da prica kako je zenama ljepse u Arabiji nego u Njemackoj......tragikomedija !
Koji su ovo giganti hahahahhahahahahah......Kod njih su sve žene Sultanije, uživaju u haremu i bogatstvu :))))))
pogledajte saudijku sa 40 godina i evropljanku sa 40 godina... saudijka odise zenstvenoscu, dok neka njemica nosi musku frizuru, muski sorc, na nogama joj vene iskocile, muski sat, smrdi... eto dodje puno turista u sarajevo, pa napravite usporedbu...
haha jao jesi zatucan prerasudama kao prvo, arapske zemlje su najdeblje zemlje na svijetu kao drugo, saudijku ne mozes ni viditi kad je carsafima pokrivena od glave do pete kao trece, daj ti meni te svabice a ti uzmi sve te arapkinje zajedno
bel da ti je vidjeti saudijku.... a tvoj su nivo ove smezgurane izrabljene njemice.. trebas otici u saudiju i vidjeti kako narod zivi i kakav je njihov status ali vjerujem da tvoj nos nije dalje od kaknja otisao, pa ni preko google-a
PRIKAŽI ODGOVORE (19)
Bit Islama kad su u pitanju muško-ženski odnosi je da žena po pravilu treba biti odvojena od muškarca i obrnuto. Po pravilu, ako ide na put veći od dan hoda, mora imati nekog iz rodbine. Ne vidim tu ništa čudno, ne znam što stalno mediji pišu o ovome, kao da je lako biti žena bilo gdje u svijetu :)
LOL pazi minusa, šta ja mogu ako istina boli, Kur'an kaže da ništa nije teško propisano vjernicima i vjernicama, uzmite npr kršćanstvo gdje sestre i svećenici, ako se odluče za to, ne žene se po čitav život, a budizam je još teži.. u islamu imaš pristup svemu što ti je potrebno, samo ljudska nezahvalnost je jednaka ljudskoj gluposti, možda i veća. Nigdje ne piše u pravilima u Saud. Arabiji da je zabranjeno da muž i supruga izađu zajedno na večeru, da idu na vašar, šta već ima kod njih i da tako provedu vrijeme zajedno..
u puno knjiga dosta toga stoji. ti ukljuci svoj mozak pa skontaj da li je to ispravno ili nije.
PRIKAŽI ODGOVORE (15)
Svi su zaostali Samo mi smo napredni
Sta rec, neg ironija.. :)
novinari izmisle priču da se raja malo ispuše/izduva
konzervativne budale, doci ce valjda tobe jednog dana.
To što žene u BiH mogu voziti, a nikada im se neće priznati da znaju voziti, hodati najneukusnije obučene na cijelom svijetu i rintati do besvijesti je mnogo važnije od savremenog obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite, uređenih gradova, jake infrastrukture... ako želite ovim sadržajima i suptilnim pljuvanjima po tuđim vrijednostima, pa kakve god su i slagali se vi s njima ili ne, pokazati kako smo mi aman napredni i uvaženi, ne uspijeva vam. Mi smo rupa kako god. Osvrnite se oko sebe.
razmijem te.... nije ni tebi lako
Ma nama ženama u BiH je najlakše. Mi il dobijemo il ne dobijemo onu godinu porodiljskog, pa još pogaziš posljednju trunku sopstvenog dostojanstva dok iskamčiš platu ili dio plate i kojekakve doplatke od kantona, il možemo il ne možemo priuštiti pomoć dok se raspamećujemo između posla od 8h do 17h i kućnih poslova, što nam je donio blagoslov evropskog feminizma, a sve nakon fantastičnih uslova studiranja po oronulim zgradama i korištenja zavidnog gradskog saobraćaja, ili ako još zahvaljujući osnovnom pravu vožnje auta možeš skuckat kakvo auto da bi ti svaki drugi vozač opsovao šta god mu naumpadne ili ti se sjetio svakog po spisku dok izbjegavaš bezbrojne rupe po divnim nam cestama... Nama je super. Treba da se bavimo problemima saudijskih žena. Posebno kroz članak čiji je izvor i začin: klix.ba, a ne koji potpisuje neko relevantno tijelo koje predstavlja te iste saudijske žene. Ali mi vozimo, naš glas se čuje na sudu, posebice na slučajevima rodno zasnovanog nasilja i mi možemo putovati, jer su nam resursi neograničeni. Ruku na srce, sve je ovo propaganda da te odvede s težišta sopstvenih problema. K'o biva bavi se tuđim jer ti se tvoje ne rješava.