Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je čisto iz strateškog i interesnog pitanja za budućnost Turske. Zna on u startu da će ih odbiti, pa da se ima za šta pravdati, što nisu uveli sankcije rusima ili što u budućnosti neće.
@DamnatioMemoriae upravo to, Cisti sahovski potez. U igri su energenti. On zna da EU je ovisan o tome a da im jedino Turiye sad moze obezbjediti brzi dotog toga. Upravo i grade(vec je u izgradnji) preko Gruzije plinovod iz Azerbejdzana. Katar je ipak previse daleko i sporo je ta relacija Katar-EU. Natavno zauzvrat mora nesto dobiti. Garant uslov nije EU clanica sto zna da nece dobiti. Ali dobice nesto sto ipak njima vise odgovara.
Ah ti naših stročnjaka, sve znaju
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Braco moj oni neće 1,8 mio bosanskih muslimana koji su maltene ko Slovenci ili Hrvati a kamoli 80 mio muslimana
Turska i EU, pa kakve su to gluposti.. ne moramo ići u politiku, tolike civilizacijske suprotnosti su u pitanju da jedna smješno i pomisliti da bi mogli u EU. Treba im dati neki gospodarski sporazum sa EU da ih se drži pod kontrolom kako ne bi ekstremistički eskalirali ako ih Zapad skroz odbaci i to je to..
Nikad vam to neće dozvoliti katolićka unija.
EU je za evropske drzave a Turska to nije. Necu spominjati da su poludiktatura, da je ekonomija losa i da je vladajuca partija relativno fundametalisticka, samo to sa geografijom bi trebalo biti dovoljno da turci shvate da nikada nece uci u EU. Nikada, ali bas nikada. Prije ce BiH nego Turska u EU.
A Kipar je evropska država?
E, imamo ti odgovore na sva pitanja. Nije teško. Poslaće ti Bake sve
😂🤣😂😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😅😅🤣😂🙉🙉🙉🙉🙈🙈🙈
Dosta im smrdoustog orbana jos i ti da im pravis probleme
Ući će i Sirija prije BiH u EU. Tanzanija, Jemen i Mali također pokreću proces ubrzanog učlanjivanja.
Recep Tayyip Erdogan stvarno ni sam ne zna šta hoće, prvo odbija pregovarati da se Turska pridruži EU sad opet hoće da pregovara i bude članica.
Ma nema ništa od unije, to je papina riznica. Mi nemamo vatikanskih fondova, tako da bye bye EU, isto tako i Turska
Da je na Turskoj zastavi oblikovan krst mjesto mjesec i zvijezde Turska bi bila vec davni dana clanica Evropske Unije. ko da su Bugarska,Rumunija,Madarska ekonomski jaci od Turaka... a za HR da negovorimo.. radi se jednostavno o mjesecu i zvijezdi
Kad nisu do sad imali sluha , mojne batali i sad tu pricu o EU !
po mom skromnom misljenju nikada vas nece primiti, sto vise govori o EU nego o vama
kakva turska i eu, to su dva svijeta razlicita.
To bi bio najpametniji potez za EU iz više razloga.