Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pramac broda u Neumu krma u Dubrovniku. Ili da stane ka Peljescu, eto ga komotno ko most.
Strasno discipliniran narod... nebi ih volia za neprijatelje nikako...
Kina je isuviše jaka...
"Međutim, brod omogućava projekte vojne moći i izvan teritorije Japana" Šta je pisac želio reći????
Japan i Njemacka, po zavrsetku rata dvije okupirane nacije od strane ujka Sema. Za razliku od Njemacke, Japan je zadrzao vojsku o bar nekom obliku. Kinezima su rusi od japanaca oslobodili pola drzave koji su do tada za japance bili niza rasa. Vazan je kod.
Izlazece sunce ponovo se dize povratak nekada najmocnije pomorske sile
Juzno kinesko more jedno od bogatijih dijelova planete na kojoj je nafta na relativno "jeftinoj" dubini! Kina uzima sebi za pravo zato sto je nekad davno za dvijeme Han dinastije plovila i trgovala tim vodama. Danas gradi ostrva od pijeska (u Spartly Islands) na kojima izgradi vojne baze, jer po zakonu o medjunarodnim vodama 250 km od tvoje obale to more se smetra tvojim. Nije Kina glupa, a boga mi ni Japan, niko ne ratuje zbog Boga, religije, ljudskih prava vec zbog novćića ;)
Japanci sila, ko pcele radilice, amerika im nista nije mogla, sa nuklarnim oruzjem ih zaustavila.
@haribo Jest to sve istina o njima,radnici,izumitelji i to... Ali,satra ih Amerika onda u ratu ko djecu.Jest da su bacili dvije krmace,ali pobjednik se uvijek pise u istoriji,jbg....Dzaba ti je radna nacija kad te ovi jaci opletu,pa ti trebaju decenije da se oporavis.
antologija klixa vol. 1.0: ...... nosač helikoptera, a OLAKO može postati i nosač aviona, ......
nemoj zezat moze f35 da sleti ;D
Nije mi jasno samo kako moze Japan da prkosi sili kao sto je Kina sa milijardu i kusur zivlja. Plus vojno medju navecim silama. :( Japan jest mocan vojno ali uporediti sa kinom je malo smijesno
džapaneri su ubili milion kineza za tri mjeseca pa ti vidi
@JOHANLIEBERT oni su počinili genocid, kina tada uopće nije imala industriju i oružje. lako je goloruk narod ubijat.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kinezi bi od Japsa danas napravili radioaktivno brašno.
"three-month tour" se pretvorio u "tromjesečnu avanturu"
Izgleda da su svi zaboravili drugi svjetski rat. Evo cak i najmiroljubivije nacije na svijetu hoce da nesto prkose. Kad Japanci ovo rade sta ocekivati onda od ostalih.
Japanci su miroljubivi od kada su ih Amerikanci pacificirali sa dvije atomske bombe. Pri je toga nije bilo države i naroda u japanskom okruženju sa kim nisu ratovali.
@Stjepan III. Isto tako i Nijemci. Poslije prvog svjetskog rata se nisu naucili pameti pa poceli drugi. Poslije drugog kad su im sve sravnili naucili se pameti i sad najmiroljubivija i najprosperitetnija nacija.
Hajde zaratite, kanite se postena svijeta.
Sta je sad ovima, bar su oni bili mirni do sad. Sad i u njima ljuta paprika u dupetu proradila.
Traze picci cepa.