Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bolje okititi zenu nego jelku...mada ok svako ima svoju filozofiju.
Sljedece godine bice bosnjacka jelka i bosnjacka tradicija,mada ne sjecam se da je moj pradedo kitio jelku U vrijeme kulin bana
Čudi me da se ne sjećaš. Bio si živ tad i ti i pradedo ti.
Ne razumijem ove pametologe koji povezuju Božić i jelku ono Božicna jelka. Jelka je se ukrašavala u kućama hiljadama godina prije bilo kojeg Božiča i nove godine iz razloga što je se mislilo da Zimu donose bukvalno zli duhovi sve se osuši a ona zelena i zbog toga su ju držali Zimi u kućama da ih štiti od tih zlih duhova. To je bukvalno objasnjenje za ove s Klix-a
Zna se šta je Christmas tree i o čemu Mariah Carey pjeva i oko čega je sva ova čarolija u svitu i u filmovima i u pjesmama. Christmas. Nema veze s novom godinom koja je party.
Čak i da ste vi ostali u svojim kućama: smrt bi dosegla u njihovim krevetima: one čija smrt bijaše propisana - Kur'an časni.
Zamislite da dođete u Francusku, Italiju, Ameriku, Španjolsku ili Britaniju i kažete New Years tree. Smijat će vam se. Ne bi znali šta je to.
to je božična jelka
Nije to novogodišnja jelka nego Božićno drvce. Christmas tree. Kakva novogodišnja jelka na Božićnom marketu? Vidite li vi šta ste napisali? 😂
Sudbina raznih, a svima nama je zapisano kad i kako..
Jelka je očito po snimku stajala duže vrijeme nakrivljeno. Ne znam zašto nisu zatvorili prilaz, i zašto je ova stajala baš u smjeru nagetosti jelke
Božić i božićna jelka su paganski običaji. Isus nije rođen 25.12. Rođen je u ljetnom periodu, krajem ljeta. Nakon što je Marija rodila Isusa ubrala je datule sa drveta da bi se nahranila. Datula nema u zimskom periodu. Božić je velika prevara!
Ne samo to i biblija govori da se taj dan njenog poroda glasalo a to je krajem septembra i da su cobani izveli ovce da pasu, dakle ne moze biti decembar nikako. kad se krscanstvo sirilo ovi sa sjevera su pristali da to bude trosjtvo i da praznik bude 25,12. jer oni tad slave nekog svog...pa je tako isus posao bog a u privh 300 godina bio je poslanik.
Tako vi uvjeravate jedni druge da je vaša vjera prava, a njihova prevara i obratno. Sve to uz veliku dozu ljubavi. Ponekad se i pokoljete zbog vjere. Prihvati se ti kakvog korisnog posla ili učenja. Savjetujem matematiku, fiziku, biologiju, hemiju, istoriju, sociologiju itd. Garantujem da češ naučiti sto puta više nego u džamiji.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
vidis da je dobro ne stavljati jelke po gradu