{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bebe Nada i Utočište rođene na stanici u Budimpešti

3.9.2015. u 19:34
275
20
Bebe Nada i Utočište rođene na stanici u Budimpešti
275
Dok na željezničkoj stanici u glavnom gradu Mađarske Budimpešti vlada potpuni haos, u simbolu ljudske katastrofe rođene su dvije bebe, svjetionici nade za bolje sutra.


Bebe su rođene na dekama koje su već danima prostrte na pločnicima i u naručju majki spavaju mirno, nesvjesne situacije koja ih okružuje. Jedna se zove Sadan, što znači utočište, i rođena je dok su joj majka i otac stajali u redu da uđu u voz kako bi pronašli sigurniji i bolji život u Evropi.

Nekoliko metara dalje spava beba Shems koja je rođena jučer. Njeno ime znači nada i sunčeva svjetlost. I ona je rođena na ulici jer su ambulante odbile da njenu majku odvedu u bolnicu. Prošle noći dozvoljeno im je da uđu na voz za Njemačku gdje su im obećali pružiti medicinsku njegu.One su među hiljadama imigranata koji pokušavaju ući u vozove, ali su zaustavljeni jer nemaju ispravne dokumente.

Volonter Migration Aida koji je pomogao pri rođenju Shems rekao je kako je to bio divan momenat, ali srceparajući jer se dogodilo na užasnom mjestu.

Uz ove dvije bebe nalazi se 2.000 osoba, izbjeglica, koje su gladne, žedne, nemaju medicinsku zaštitu, nemaju krov nad glavom, nemaju ništa. Samo nadu da će vozovi ka boljem životu konačno krenuti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: