Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ista stvar je i sa balkanskim "Afrikancima".
africki svijet se oslobodio kolonizatora samo BiH jos nije
Zamisli tuge, zamisli isprianja mozga Francuska je počinili genocid u Africi a najveći zlotvor u historiji Kraj Leopold od Belgije je počinio najveći genocid ikada. I sada kako treba mi da se brinemo sto ce Turska, Rusija i Kina da investiraju u Afriku. Bijeli kršćanski čovjek je uništio Afriku a sada drži moralne lekcije.
Najveće zlo u Africi su radili Englezi, Holanđani, Belgijanci…
Zamisli tuge, zamisli isprianja mozga Francuska je počinili genocid u Africi a najveći zlotvor u historiji Kraj Leopold od Belgije je počinio najveći genocid ikada. I sada kako treba mi da se brinemo sto ce Turska, Rusija i Kina da investiraju u Afriku. Bijeli kršćanski čovjek je uništio Afriku a sada drži moralne lekcije.
Kakva zamjena teza. Upravo je zapad palio po Africi, imao kolonije i pljackao koga je stigao. Dovlacili robove kao jedtinu radnu snagu. Sketimo se africkih proljeca ili samo Libije nekad mirne i uredjene drzave. Ja stvarno ne znam do kada cemo mi slikepo vjerovat sta nam kazu sa zapada!?
Znači sad če udarit na Afriku?? Rusiju i Ukrajinu su iskoristili!!!
Putko bio nedavno u Africi ,veoma moguce da trazi malo skretanje paznje sa sebe i Ukrajine
Bure baruta davno trebalo prebaciti u US, Kinu i Rusiju..ali to je nemoguce. Decenijama se samo mjenja popriste ratova i stradanja. Afrika, Bliski istok, male azijske zemlje i jugoistocna evropa. Eh evropa je zeznuta jer su svi blizu i bliski zapadu.. pa sad..
Sve Afrićke zemlje su mane ili više pod kolonijom Evropski ili drugi zemalja svijeta. Dolazi do promjene svjeski sila tako mora i do promjene kolonizatorana u Africi.
Prokletstvo afričkog kontinenta su rudna bogatstva: zlato, dijamant, uranijum, kobalt, nafta... jadni ljudi. Da ih Amerika i Evropa nije uzjahala prije 2-3 vijeka, i da su afričke države koristile svoje rude na pravilan način (tj. da su imale mogućnost), Afrika bi danas bila najjači kontinent na svijetu.
Hahaha jbt , upravo gledao film blood diamond..Pogledao sam ga i sve mi je jasno , zbog cega ratovi, za ciji interes i zbog cega .. Strahota film u kojem je prikazana realnost. Nemos vjerovat da je se ono desavalo i da se desava...
Ponovo se pojavila potreba za kolinijalizmom. Svijet je u krizi, Evropa i SAD ratuju protiv Rusije preko Ukrajine, nema se više para za plaćati izrabljivanje nego sad gledaj kako opet na silu uzeti a sve to preko leđa jadnih siromaha
Seljacki glupi primitivni narodi, balkan, afrika, srednja amerika, azija...drugi ih guraju u rat kad pozele i rade sa njih sta zele
To je afrički problem da nisu u stanju da ignorišu strane operatore
Koliko iskri treba zapadu?
Dakle rat u Ukrajini se blizi svnom kraju odnosno zamrzavanju u stilu Sjeverne i Juzne koreje. Sljedeca destinacija, Afrika.
Francuzi fasovali u Burkini Faso.
Samo amerika može sve zapaliti. Niko drugi