Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U naslovu nedostaju ključne dvije riječi: PRETPOSTAVLJA SE!!! Tako mogu i ja pretpostaviti da su lockdowni i beskorisne mjere odnijele 680.000.000 života! Samo što sam ja blizu istine
😂😂😂 HVO uvozi dvice , prefarba ih u zelenu i dobije novu c klasu.Na to se zalijepi Mujo , kupi, i kad ide u Antaliju na more eksplodira mu motor.... Kakva mašta
Hahaha samo sto tebe i tvoje misljenje niko ne j** ni 2%. Tipicni bosnjo, neobrazovani.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Suplja prica, sve prelazi na elektricnu energiju, pa hoce da nam prodaju svoju elektricnu energiju, tj da je uvozimo pa zato zabranjuju mini HE i ovo.
Koliko domacinstava ima koristi od jedne mHE? A sa njom poremetis cijeli eko sistem nizvodno
Nemaju male HE veze s tim, već zabrana izgradnje bloka 7! Male HE žele lokalni lopovi da lakše izvlače milione iz budžeta, a one su previše nebitne za ukupnu proizvodnju struje
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kad se pusti u pogon Blok 4 Termoelektrane Tuzla stanovnici Zivinica ce biti prvi pokusni kunici .
Z.Balkan se industrijski značajnije počeo razvijati tek 50-tih godina p.stoljeća i još nije dosegao razinu nijedne značajnije e.članice koje su stotinjak godina prije počele s industrijalizacijom. Pretpostavljam da čak ni danas nije na nivou , recimo, Belgije sredinom 70-tih.po proizvodnji štetnih plinova nastalih industr.proizvodnjim. Prije toga smo im, uglavnom, služili kao sirovinska baza. Licemjerstvu tzv. europljana nikad kraja.
Očigledno je da se priprema lagano gašenje svih termoelektrana na Balkanu. Postoji više načina da nas natjeraju na to, a najvjerovatnije je da će nam uvesti eko poreze na sve robe koje se prave uz potrošnju El energije.Ako se ne prilagodimo na vrijeme biće kasnije kako nas mrze zato sto smo ovo ili ono.
"Plan za smanjenje nacionalnih emisija štetnih gasova (NERP) podrazumijeva i to da se rad termoelektrana skrati na 20.000 sati godišnje." A koliko godina ima sati??? Manje od 10.000
Ko ti dade diplomu. Tuzno je kad novinar ( ako se ovo piskaralo moze tako nazvati ) ovako nisko padne, a urednik je jos gori koji dozvoljava ovakve gluposti. Savjet idi se baviti necim drugim.
koliko su te zapadne zemlje uništile i zagadile prirodu po zemljama trećeg svijeta ? od atomskih proba, do nafte , rudnika .... sad glume svece !
Nooorooood znoooooo!
ma sta velite, idite u 3 lijepe. treba da ovisimo o lihvarima.
Hercegovina puna sunca, zasto niko ne pravi solarne elektrane kad vec imamo toliko poduzetnika sa toliko miliona?
Vjerujem da bi morali svu Hercegovinu popločati panelima da zamijeni samo jednu termoelektranu
Onda se Bosnjo ljuti kad kazem da ne treba praviti nove kod Tuzle koje bi sve nas u BiH satrale ali jok, ljudi ovdje ne vide metar ispred sebe.. cobani
al su ofanzivu pokrenuli da pogase elektrane. uništavaju elektroenergetske sisteme na balkanu. ovo je sve planski
Takoreci. Udar na bosnjake! Zele sve da nas cipuju, da bi mikrotalasima mogli da kontrolisu kvalitetu zraka!
Eto sad vi kao neke bitne face i vas izvjestaj je kao nesto vazno za cijelu europu. Jos jedna nevladina org koja uzima lovu za maglu.
Poznata strategija? Hmmm ? Ubice baka i deda ..... maske, vakcine i slično
Nije mi jasno što više ne zatvaraju te termoelektrane ili bar da ih malo modernizuju. Narod masovno po Bosni i okolo umire od raka uzrokovanog štetnim tvarima koje ispuštaju. Dokle više ovako? Ima i drugih boljih rješenja. Neka grade solarne elektrane i vjetrenjače i pojeftine električnu energiju - tu je rješenje. Plaćamo najskuplju električnu energiju u Evropi, to nema više smisla, a plate političarima i zaposlenim u elektranama "astronomske".
Pa što onda uvoze struju iz naših elektrana. Cjelokupna proizvodnja EFT Stanari se proda na tržištu EU !