Komentari (127)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Hrvatskoj ce prosjecna placa ove godine bit oko 1 000 eura. Izmedju 950 i 1 000 eura. Cijena benzina u Hrvatskoj je ista kao u Srbiji, cak i manja. Cijene hrane, samo 10%-15% vece, ne racunam Jadran. Cijene usluga 20% vece. U Srbiji prosjecna placa, prema Vucicevoj statistici 550 eura. Pa vi vidite gdje je Hrvatska.
Cijene hrane po dućanima su i na jadranu iste. Jedino su skupi restorani i to samo ljeti što je i dobro za muženje bogatih turista.
Sve neki doktori ekonomije u komentarima. Ispada da su sve clanice koje su usle u eurozonu glupe sta su to napravile. Kuna je vezana za euro. Kako raste i pada euro tako i kuna, njihova ekonomija je toliko eurizirana da se krediti dizu u eurima, nekretnine su u eurima, auti se prodaju u eurima. U svim zemljama koje su ga uvele rast cijena se dogodio ali su plate rasle vise. Zive od turizma i ima smisla da ga uvode. Olaksat ce zivot sebi i drugima
Plenković pila granu na kojoj sjedi. Porastu li cijene, poveća li se siromaštvo PADAT ĆE GLAVE
Do 2024 uvesti euro i ulazak u Schengen...Hrvatska je napravila sve....
LAŽE VASS
U Evropi pao standard od kako su uveli euro, a u Hrvatskoj će obratno.
Euro kao valutu i ulazak u Schengen i Hrvatska je napravila sve .
Čudin se Plenkiju da nije pita Bosance za mišljenje o Euru.
Al u kurcu
Nekom hoce, mnogima nece nego ce im mnogo stvari odjednom poskupiti.
On laže u oči. Pa bilo je Hrvata moj Plenki po Njemačkoj, Belgiji, Sloveniji,Španiji kad se uvodio euro i svi znaju da lažeš jer je kupovna moć tada u svim tim zemljama drastično pala.
"Hrvatska je usvojila strategiju za uvođenje eura 2108. godine i od tada sistematično i temeljito radi na njenoj provedbi, podsjetio je." - Povratak u budućnost 4
euro ce ih komplet sjebati pripremali se oni ili ne
Nema eura...
Pa kod njih je kao kod KM, kuna totalno vezana za Euro. Kuna je samo za pljačkanje turista bila dobra.
🤣🤣🤣🤣