Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije JAT-ov nego avion Adria Airways-a!!! U ovoj zemlji je novinarstvo definitivno dotaklo dno. Evo i večeras gledam nakon dugo vremena Dnevnik 2 FTV-a. I tek negdje na pola dnevnika vijest o desetoj godišnjici formiranja Oružanih snaga BiH, kao da je godišnjica vojske Siera Leonea jbt. Al' ni pola jada, dok onaj žvaljo čita vijst iza leđa mu slika zastave BiH i vojnika bivše VRS u počasnom stroju!!!!!!! Pa jbt, ima li iko barem polupismen među ovima koji sebe zovu novinarima, urednicima......
Eto ote mi komentar doslovno :)
Ne samo da ne odudara, nego ih i predvodi!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Nije JAT-ov avion, već Inex-Adria. Po običaju, Klix objavljuje pogrešne informacije.
Procitaj ponovo, nigdje JAT nije spomenut nego Jugoslovenska kompanija Index-Adria koja je pripadala Sloveniji a Slovenija je bila dio Jugoslavije u to vrijeme i neznam koja ti je nepismena budala davala pluseve...
U vrijeme kada je on to pisao, JAT je bio spomenut tri ili četiri puta.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Na letu iz Slovenije za Korziku 1981. godine avion........ Jedna grupa spasilaca je 2008. godine otišla na mjesto nesreće?1?1?!
stas ti kad se na zurnalistici samo na stepenicama pada. zato nam i jest ovako
Eto vijesti, neka vrsta nostalgije za jugoavijacijom. Uz Fazlinovice jos fale i teletabisi.Kako je samo produktivan program.
Avion Inex Adrije DC9 YU-ANA iz Slovenije je 1. decembra 1981. godine u 7.52 ujutru udario lijevim krilom u planinu Sen Pjer na visini od 1.364 i nakon 700 metara se srušio. Tom prilikom je poginulo 180 ljudi. Avionska kompanija je osnovana 1962 god. kao čarter kompanija sa jednim Douglas DC-6 avionom pod imenom Adria Aviopromet. Kasnije, više Douglas DC-6 aviona su kupljeni od holandskog KLM-a. 1968 god., kompanija je promjenila ime u Inex-Adria Airways. Uskoro kompanije je kupila prve jet-avione, moderni Douglas DC-9. Inex je dodano zbog ujedinjena Beogradske firme Interexport sa Adria Avioprometom.
...kakvi ste vi tokmaci od "novinara", to ni avaz nije vidio. okupirani smo mediokritetima. dno.
JAT a na slici tadasnja Adria??? Hahahahha
...ko da je juče bilo...
havion su srušili pripadnici vehabija iz maglaja to se zna
moj babo je bio vehabija ali je otišao od njih kad su htjeli da se seksaju u grupnjak
Ja novinara i go..vana ne znaju razliku između kompanija JAT i Adria. Nepimena bagra caruje BiH u svakom kutku a novinari su sve osim novinari. Mijenjajte ovu bruku od naslova pod hitno.