Optužbe za krađu jajnih ćelija
0
Oslobođen Asim Kurjak i njegov liječnički tim
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako je covjek optuzen neznaci I da je osudjen. Manipulacijama birokratskim papirima se bavi vise od pola ljekara dok Kurijakove sposobnosti ima mozda samo 5% ljekara. Neznam za plagerijate ali znam da je skoro sve I jedan naucnik u svojoj karijeri na ovaj ili onaj nacin barem jednom bio optuzen za plagiranje.
Za neupućene: Kurjak je napisao puno radova, ali je ustanovljeno da je dio njih jednostavno - prepisao, što je u akademskom svijetu neoprostiva sramota. Također je od više žena optužen da im je protuzakonito oduzimao jajašca i trgovao njjima. Kad je policija to htjela istražiti, \"provaljeno\" mu je u ured i sva dokumtacija je nestala. A za one koji ga brane zbog toga što je \"islamske vjeroispovijesti\", e to je poseban slatkiš: godine 1993. velika skupina hrvatskih intelektualaca je potpisivala peticiju za osudu hrvatsko-bošnjaškog sukoba i za osudu zločina u Ahimićima i drugdje. Doktor ga je odbio potpisati i javno je podržao drugog doktora - Tuđmana. Čujte, biznis je biznis. Toliko o njegovom moralu i njegovom bosanstvu.
pih. hrvat islamske vjeroispovijesti. treba to na robiju
Nas bosnjak, Asim Kurjak, je bio osumnjicen za svasta ali je jasna pozadina toga...ne mogu mu nista jer je najveci svjetski znanstvenik u svojoj oblasti i preko 100 njegovih radova je prevedeno na svjetske jezike...osim toga radi se i veoma moralnoj osobi, vjerniku, kojem se treba diviti a ne omalovazavati....
Allahu Ekber!
@D ne bih se slozila sa tvojom konstatacijom da je to samo birokratska greska!! Bila bi \"samo obicna\" greska ako su u pitanju kruske i jabuke, ali doktorima se to NE SMIJE dozvoliti, jer njihove greske se placaju ljudskim zivotima.
Jesu se natakarili na covjeka a jedan je od najboljih ginekologa u bivsoj Jugi. Osim birokratskih greseka koje svako u medicini cini nije uradio nista pogresno.