Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
to se siptari u crnoj gori furaju na amandmansku naciju \"bosnjake\" pa oce crnogorski da bi se sto bvise razlikovali od srbadije :) nije ni dečurliji laHko xD
pokenjam se na tu vašu bosnčicu lojavci.
nek se vi svi razumijete u pravopis. meni je to smjesno al nek ljudi pricaju kako njima odgovara. dosta je nametanja. sve su to isti jezici al politika je ucinila svoje.
Po vama su i bugarski, ruski i svi slovenski jezici nastali od bosancice. Interesantno otkriće.
Vozi beogradski taksista hrvate i kada ih doveze oni pitaju koliko. Hiljadu kaze taksista. Gledaju oni i pitaju a koliko je to u tisucama? Pet odgovara taksista.
BOSANCICA BOSANCICA NEGO STA. PRIMORANI STE SVI BILI I DANAS GOVORITE NASIM JEZIKOM. PREMA TOME POKLOPITE SE SVI.
Najveca glupost sto im dadose stranci, unakazise jezik totalno, cirkus. Trebao je ostati onaj koji je bio, kom de svidja,kom ne...jaooooo...bljak!!!
@Mujo Potpisujem!Svi jezici na Balkanu poticu od Bosanskog-nije za dzabe postojala \"Bosancica\"od pamtivijeka! BiH4EVER!
najpametnija mi je izjava ovo za atomsku
Sve su ovo dijelovi bogatog naslijedja starog bosanskog jezika. Najgora varijanta iskrivljenog bosanskog jezika je tkz srpski sa najgadnijim dijalektom tkz. blekavicom.
Ovo moze samo na Balkanu. Svi pokusavaju da se ujedine, da sve pojednostave, samo se u ovoj divljini jos uvijek pokusava zajediniti, zakomplikovati, itd. Stvarno je nama jedino rjesenje jedna atomska pa onda \"jovo na novo\".
mene samo zanima kako se na jugoslovenskom ili srpsko-hrvatskom kaže;hiljada ili tisuća....koja je riječ ispravna.
Srtanje prave od jezika . Je li ono mogu zvati svoj jezik kako hoću , a što to nema veze sa stvarnošću nikom ništa. Već viđeno, a o standardizaciji jezika da ne govorimo. Kao u Bosni.
ja bih reko da ste vi turski otpadak
smijesno treba se uvest neko zajednicko ime za jugoslovenski jezik jer ovo je glupo. jesu li austrijanci svabe zato sto pricaju njemacki nisu jesu li amerikanci englezi - nisu. trebaju stranci rec ne mozete vise zvat tako jezik jer je isti nego jugoslovenski ili srpsko-hrvatski i kraj