Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Munja, svaka cast! Bas korektno i principijelno!
slazem se sa ova dva posljednja komentara, a moram priznai da mi je drago sto je ovo jedan od rijetkih clanaka u kojem i nakon vise od 20 komentara nema nekih prepucavanja na nacionalnoj osnovi uz koristenje karakteristicnih rijeci :)
No naslov ovog teksta je pomalo senzacionalistički. Pretjeruje se, kao i obično. Tek je potpisan sporazum o formiranju deseteročlane komisije koja će početi ispitivanja. Nadam se da će u sklopu tih ispitivanja biti i razgovori sa susjednim zemljama i traženje od njih dozvole za gradnju. Danas Hrvatska NEMA novaca za gradnju NE (ni kredit ne može dobiti) i kada bi baš sve pošlo po zlu za okoliš može se računati da 15.-20.g. još ne bi potekao niti jedan KW struje iz ovog projekta. PONAVLJM--->JA SAM PROTIV TE IZGRADNJE a hrvat sam i živim u Zagrebu
Ma nema dileme da sam na strani onih kojima se ideja o gradnji NE ne sviđa. Prirodno je pravo svih naroda da odlučuju o svom okolišu. Strogo zastupam mišljenje da se NE ne bi smijela graditi ukoliko se ne dobije dozvola BiH, Crne Gore, Kosova, Srbije, Makedonije pa i Grčke. Pristalica sam ideje da Hrvatska izađe iz tog sporazuma ukoliko se ne dobiju dozvole susjednih zemalja. Pitanje je da li bi Albanija nastavila gradnju i bez Hrvatske ?
Pise u enciklopediji. Skadarsko jezero je najvece jezero na balkanu. Dom retkim vrstama ptica i riba. Izgradnjom nuklearke,dobicemo jos redje vrste riba i ptica. Trooka ribica koja leti i ptice na mlazni pogon. A ljudi koji pate od \"zatvora stolice\" kada popiju ljekovitu vodu izgubice \"zatvor\" a i crijeva. Obzirom da su \"svarci\" patentirani od strane Croacije,mozda i skadarska ljekovita voda,bude patentirana. \"NA TRUSNOM PODRUCJU GRADITI NUKLEARKU\"!? Vodice se na balkanu politika \"da komsiji crkne krava\" jos dugo godina!
Lijepo Bogumi! Sada bih volio vidjeti reakciju Hrvatske na sporazum BiH, Crne Gore i Srbije na postignuti sporazum o izgradnju nuklearke, recimo u Neumu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uvesce vam ameri sankcije, pa vi ste porijeklom IRANCI :)
Od sada barem znamo. Ako zelis da nadjes lijepu \"curicu\" sa lepim krupnim grudima,plus da svetli u mraku. Odemo do Crne Gore i Albanije.
Kuku-riku koko-da, to je prava ne zgoda...Zakleo se bumbar u cvet i u med, da ce na livadi da napravi red! Nece tu da vrslja od sad bilo kooo! Ni zeka ni maga ni ovca ni vooo! .
Ako do realizacije zaista i dodje, bice to super za Hrvatsku i Albaniju! A za Crnu Goru? Najgora moguca varijanta! Sem ako se nebi organizovale turisticke ture, \"silnih\" gostiju u vreme odmora iz Sutomora i Budve do nove NE u susjedstvu.
@gudija hahahahahahahahahhaahha
Za Zox -a - Ne znam da li znaš da od početka rada a i DANAS su glavni kadar u NE Krško hrvati ! Više od 50 % postrojenja je izgrađeno u Hrvatskoj, sva dokumentacija održavanja i osiguranja kvalitete je rađena u Hrvatskoj. NE Krško je u 50%-tnom vlasništvu Hrvatske (drugih 50% je slovensko).
MUNJA, ovdje \"eksperti\" sve napadaju. vazno je biti protiv, a cega, nema veze.
Dvije drzave poznate po pouzdanom kadru.
Svaka Hrvatskoj cast kad ima tehnicku sposobnost da gradi NE, a .ebo ti nas Bosance kad na sve samo znamo pljuvati, a svaki bi sutra bio ponosan do Jupitera da iz BH vlade stigne depesa da se gdje u BiH slican projekt planira. Primitivizam.