Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hrvati-stoljece 7. Bosnjaci-1993. sto su ti kompleksi, neizljecivi
Je*bo ti PAS mamicu u usta genocidna, misu ce*nicki, koji se q..... krijes pod \"hrvat\" jel te to stid sto si ce.to????? PS naj novija \"moda\" po forumima je da se genocidni predstavljaju kao \"hrvati\" ili \"bosnjaci\" (po potrebi), kako bi sto vise zavadjali Hrvate i Bosnjake. To ih uci njihov \"lider\" Dodo!
Ova informacija nije točna, neradi se o 179 Hrvata već o 79 pravih Hrvata, a ovih ostalih 100 nisu Hrvati pošto nisu glasali za HDZ, a \"ZNA SE\" samo pravi Hrvat je onaj koji je ili član ili simpatizer HDZ-a !Mi pravi Hrvati moramo jednom za svagda završiti sa tom nepravdom i trebamo tražiti promijene ustava gdje će pisati da je Hrvat samo onaj \"ZNA SE\"
TUNISS moja mama nije nikad bila u Tunisu samo moze bit da je tebe tvoja donila iz Tunisa jer si pogan kao i tunizani psihopato mrzi i dalje Hrvate
TUNISS dabogda te trazio Amor Masovic i pripozno te u Banjaluckim Cevapima
Sikter stoko pogana
sine nesmijes ti glavu da izviris iz tog hotela a kamoli da nesto guras u tuniske zene hahha
haha poletili u tunis. koji e racuku tamo pored onolikog mora nisu mogli cekati ljeta valjda
....jos ti se mama RADO daje cak i u Tunisu i zato nosis njen nadimak RADUSA!
Tunis nabijem ti i mamau i seku na k....
Kolonizatori su dolaskom u muslimanske zemlje uveli svoje jezike u zvanicne ustanove i institucije obrazovanja, prisiljavajuci muslimane da komuniciraju na tuðem jeziku, a potiskujuci arapski iskljucivo u kucnu upotrebu. Primjeri za to su Alžir, Tunis, Maroko, Libija i tako redom . U zemljama kao što su Malezija i Turska arapsko pismo je promijenjeno u latinicno.
Jezične promjene u engleskom jeziku nakon invazije Normana proizvodi ono što se sada naziva Srednji engleski , s Geoffrey Chaucer je Canterbury Tales se najpoznatije djelo. Kroz sve to vrijeme latinski u nekom obliku je bio lingua franca europskih intelektualnog života, prvi srednjovjekovne latinske kršćanske Crkve, ali je kasnije humanističke renesanse latinskom , a oni koji su pisali ili kopirati tekstove na latinskom jeziku [15] obično skovao nove pojmove iz Latin se odnose na stvari ili pojmova za koje ne postoji native postojećih engleske riječi. Izvor-Wikipedija
Old English kasnije bio promijenjen dva vala invazije. Prvi je za govornika Sjeverne germanskog jezika grana kada Halfdan Ragnarsson i Ivar bez kostiju započeo osvajanja i kolonizacije sjeverne dijelove Britanskom otočju u 8. i 9. st. (vidi Danelaw ). Drugi je za govornika od romanski jezika Stari Norman u 11. stoljeću s normanskog osvajanja Engleske . Norman razvio uAnglo-Normana , a zatim anglo-francuski - i uveo sloj riječi posebno putem sudova i vlade. Kao i proširenje leksikon sa skandinavskim i Norman riječi ta dva događaja također pojednostavljena gramatika engleskog i pretvoren u zaduživanje jezika više nego normalno otvorena za prihvaćanje novih riječi iz drugih jezika.
Do tog trenutka, u rimsko Britaniji domaćeg stanovništva se pretpostavlja da su govorili keltski jezik Brythonic uz acrolectal utjecaj latinskog, iz 400-godišnje rimske okupacije Jedna od tih ulaznih germanskih plemena bila Angles , [28] koga Beda vjeruje da su se preselili u cijelosti u Velikoj Britaniji. [29] imena \'Engleska\' (iz Engla zemlje [30] \"Land of the Uglovi\") i engleski (stari engleski Englisc [31] ), izvedeni su od imena ovog plemena, ali Saxoni , Jutes i niz Germanski narodi iz obala Frizije , Niedersachsen , Jutland i južnoj Švedskoj također preselio u Veliku Britaniju u ovom razdoblju.U početku, Old English je raznolika skupina dijalekata, odražavajući raznolik podrijetlo anglo-saksonski kraljevstva Velike Britanije [35] , ali jedan od tih narječja, Kasni West Saxon , konačno su stigli dominirati, te je u tom da pjesmu Beowulf je napisano.
Mnogi od tih riječi su se nekad autora i tada zaboravljene, ali neki su bili toliko korisni da su preživjeli, kao što su upiti i ekstrapolirati. Mnoge od najčešćih mnogosložan engleskih riječi također su latinski oblici prilagođeni putem starofrancuski . Latinski jezik (lingua Latina, IPA: / lati ː na / ) je jezik Italic izvorno govorio u Lacij i Starog Rima . Iako se često smatramrtav jezik , mali broj znanstvenika i članova kršćanskih svećenika može govoriti tečno, a nastavlja se uči u školama i na sveučilištima.latinski je bio, i trenutno se koriste u procesu nova riječ proizvodnje u modernim jezicima iz različitih obitelji, uključujući i engleski . Engleski je germanski zapad jezik koji je nastao iz anglo-frizijski i post Saxon dijalekata donio Britaniji od germanskih naseljenika iz različitih dijelova onoga što je danas sjeverozapadnojNjemačkoj , Danskoj i Nizozemskoj.