Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izvadim vizu, bacim piš u Makarskoj i nazad. Naravno,ponesem sve iz Bosne da ne bih slučajno šta dole plaćao. Baš kao kad evropljani dođu da skijaju na naše planine, ponesu sarme i eventualno bace koju markicu na kafu pardon kavu :O
ali kada to urade bosanci, onda su "cicije"
Jeste li vi mutavi ili se pravite mutavi ? Ko NEMA biometrijski pasoš MORA vaditi vizu. Ko IMA biometrijski pasoš NE TREBA mu nikakav drugi dokument. Umjesto lične pasoš ponesš isto sranje. Svakako su sad u funkciji samo biometrijski a on vam treba i za Crnu Goru i za Tursku i za Grčku itd itd. Nevezano za to, Hrvatska je prelijepa ali preskupa ne isplati se. Crna Gora isto blizu, ništa puno "ružnija" od Hrvatske a jeftinija.
Sve si u pravu, samo ne znam gdje je crna gora jeftinija od hr? Jedino mozda sto su euri pa se cini manje jer su cifre manje nego u kunama
ja što bi platio 2 pasoša mogu platiti nočenje u hotelu u Crnoj gor
Pa to se znalo. Samo sto nasi politicari ljudima prodaju ublehe govoreci im da ce moci sa licnom kartom preko granice.
Jah eto ispade ko hrvati se nesto zalazu za nas, pa ako je nekome odgovarao ovaj sporazum o prelasku sa licnom onda je to hrvatska, mi smo dole isli turisticki i ostavljali pare, neko 1km neko 1000km nije bitno ali smo ostavljali vise nego sto smo uzimali, a to je okupali se u moru... tako da ako neko gubi ovim sporazumom onda je to hrvatska, a mi da smo pametni kao sto nismo okrenuli bi se nasem turizmu, planinama koje imamo, jezerima, rijekama, rafting... jok uhvatili se mora kao pjan plota, a za par godina bice popularniji ljetni turizam na planinama zbog enormno velikih vrucina... ja se ne sekiram puno, imam kucu dole na moru (placam sve takse, poreze, komunalije i opet mi traze dlaku u jajetu) isao sam '96 dole, pa cu i 2013, a hercegovci-vikendasi kad dodju da mi traze sobu imaju mahanje od mene :)... eto toliko, cijenimo ovo nase sto imamo, ljudi smo takvi kakvi jesmo, pokvareni i svakakvi, ali ovu drzavu najljepsu na svijetu niko nam ne moze uzeti, ako je sami ne unistimo..
mi bosanci i srbi treba da se drzimo zajedno da gradimo prosperitet da zaboravimo proslost a ne da se mrzimo ha yel ? pozz iz rajvosa normalnim drustvenim srbima sirom srbije :)
Ja sam cuo da ce nakon ulaska Hrvatske u Eu Europska unija ponovo uvesti vize Bosni i Hercegovini
Narkos Feđa Štukan zlostavlja trogodišnju kćer i suprugu http://bit.ly/ZS8RVN
Mali, ne lazi. Od toga ti naraste rep.
Не знам зашто кукате кад до јуче нисмо могли ни са биометријским пасошом пријећи Шенген границу? Треба реално причати и захвалити се Хрватима на овоме иначе нам не би гинула виза због лажних азиланата у Скандинавији ;)
Mozemo mi i bez mora :-)).
Kako mene nerviraju komentari kako bosanci ne trose u hr na ljetovanju, a eto njemci trose. Trose bosanci sa njemackim tablama, dok njemci sjednu u restoran, naruci njih 7 kafu, i izvade send ice iz torbe sto sam svojim ocima vidjela hiljadu puta, zato molim vas ne prosipajte pricu kako bosanci ne trose na jadranu, grohnuli bi ko grcka da bosanci prestanu to raditi...
...do not sekirat...rvacki je turizam izrastao u bivšoj državi, na tadašnjim domaćim gostima...neće to oni nikad' priznat', al' tako je...
nista od makarske ove godine za mnoge fukare koji nemaju za pasos ali nekako se utale pa svi po 10km za gorivo desetero ih se pogura u golf dvicu i pravac makarska... e ne mere vise stoko, ha er je sada e u
Ja ovdje ne vidim nikakav problem - izvadiš pasoš i razguli gdje hoćeš. Idem sa biometrisjkim pasošem i u CG i u Hrvatsku i u Srbiju i u Sloveniju i u Austriju i u Italiju i stvarno ne znam zbog čega ovolika priča. Ukida se prelazak sa ličnom kartom, nastavlja se sa pasošem. E sad, to što je neko imao mutna posla pa je nešto muljao tamo-vamo pa mu skeniranje pasoša ne odgovara ili ne može da ga dobije iz raznih razloga, to je sad drugi par rukavica u to neću da ulazim.
Neka Amir Zukić pokrene pitanje vitalnog nacionalnog interesa zbog ovih viza.
Sta pjenite zbog pasosa.Nije problem pasos nego sto ce sad sve biti preskupo.U Crnu Goru mi ne pada na pamet jer iz iskustva prijatelja usluga im je uzasna a i higijena im nije na nivou.Niko nije izbjegao trovanje stomaka bar jednom.Onima sa tankim novcanikom i malom djecom Turska je predaleko.Vjerujem da ce ove godine mnoge plaze zjapiti prazne.
Jeftinije je otići u Tursku i boraviti u hotelu sa 4 zvjezdice 15 dana nego otići u HR i spavati u privatnom smještaju..
Ne znam sta je ovdje problem. Biometrijski dokumenti su u danasnjem vremenu potrebni. Ni EU drzavljani bez biometrijskog pasosa ne mogu u US naprimjer, pa ako im stari obicni jos nije istekao a zele u US moraju novi biometrijski vaditi. Svugdje se polako prelazi na biometrijske dokumente.
lik5, ako ti znaš definiciju riječi 'nacionalista' ja sam Kinez. Brabonjčiću koziji, kako si samo jadan :)
problem novi pasos izvaditi u pm.
da ti kazem da jest problem izvaditi -imas platu 300maraka a za pasos treba dati 70-----nije tebi jer si negdje vani
@Ante Pa onda sta se sikiras,ti svakako sa tom platom nemas sta trazit na moru,za tebe je slano jezero u Tuzli.