Komentari (221)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ukinite troclano presjednistvo pa onda uvodite neke promjene u glasanju.. lakse jednog lopova gledati i nahraniti
Kakvi elektori kakvi bakraci nemojte pristati na ovo
Postavimo i mi maksimalističke uslove i ne popuštajmo, rezultat toga će biti izbori po sadašnjem zakonu. Kako se oni postave tako i mi. NEMA POPUŠTANJA! Popuštali smo do sada i šta imamo? Blokade na sve strane!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dajte čoviću mandat u predsjedništvu za hrvatskog člana bez glasanja. nek to bude uvršteno u zakon, mislim ako se on slaže.
i to bi bilo malo... teazio bi i za nasljednike svoje garant mjesto
Sta imaju obicni gradjani od ovoga? Bakir daje Covicu i Dodiku komadic po komadic nase slobode da bi nas trpaki jos u daljnje torove i podhele....a sta mi obicni gradjani bosanci imamo od toga?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cijela furtutma zbog Komšića. Bio je tri mandata i na osnovu toga bi ga trebali eliminisati, a ne sad izmišljati nove izborne zakone i štimanja kako da pobijedi Čović.
Pristajanje na ovakvo sra.nje od glasanja je pristanak na treci Entitet.
Zapadnohercegovnački hahahaha 👏👏👏
Odbija se.
Ne i ne...
A gdje je Vojinovo pismo Angelini?
a zasto se pocinje sa 20? Da bi se malo nastimalo Hrvatima?
Hihihih , kanton 10 .I onda kažu gradi suživot .Kakav suživot i k..ac….Nima na na ovakav način , nikad i gotovo .Je..š takvu zemlju i takav suživot.Ne želim suživot sa narodom koji piše kanton 10.
i hajde objasni starcima i staricama (koji čine najveći dio populacije u BIH) kako ovaj sistem funkcionise?!
Gospođo Eichhorst, ja razumijem da morate ispuniti svoj dug poslodavcima, ali vam moram reći javno da nećete uspjeti, džaba vam zavrtanje ruku i laži, prave evropske politike u Briselu znaju dobro za koga radite i šta radite, a vjerujte mi na riječ radimo sve da doživite potpuno razotkrivanje i debakl u Briselu veoma brzo.
A sta ako se desi da TK da glasove Bosnjaku a KS da glasove Hrvatu i brojem elektora sarajevski Hrvat pobijedi Covicevog Hrvata?
Kako li mi je samo lijepo moje Sarajevo. I ova zgrada Predsjedništva. Iako sam iz Bihaća, duša mi osta u Saraj'vu.
cuj elektorski..pa da neciji glas iz nekog kantonta ne vazi u omjeru 1:1...samo 1 covjek 1 glas
to se more nazvat i klinčev (kurčev) model, po uzoru na klin čorbu, kojs se prsvi tako da se u vrelu vodu doda najprije klin, dobro prokuha s zatim se doda meso ulje i začini da se skupa iskrčka. kad bune gotovo izbaci se klin (tj. elektronsko glasanje) a ostane meso i začini (tj elektorsko glasanje). prijatno.
Preloš model, doslovno glas u manjim kantonima vrijedi 3-4 puta više nego u većim kantonima... Pa dovoljno je vidjeti USA gdje je npr. Trump postao predsjednik iako je ukupno imao manje glasova od protivnice... Isto bi se nama dešavalo. Ne dozvolimo ovo!