{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svi lažni azilanti bit će vraćeni u BiH

F
28.9.2011. u 12:56
0
31
Svi lažni azilanti bit će vraćeni u BiH
0
Svi lažni azilanti bit će vraćeni u BiH
Svi građani Bosne i Hercegovine koji su predali zahtjev za azil u Kraljevini Belgiji a dobiju negativan odgovor, bit će vraćeni u BiH, poručio je danas Freddy Roosemont, generalni direktor Službe za imigraciju Kraljevine Belgije, na sastanku sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrom sigurnosti BiH Sadikom Ahmetovićem, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.
Ministar Ahmetović informirao je direktora Roosemonta o aktivnostima koje provodi Ministarstvo sigurnosti BiH kako bi se što prije sanirale posljedice iznenadnog povećanja broja azilanata u zemljama Evropske unije.

- Pojačali smo kontrolu na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine, o ovom problemu smo obavijestili sve nadležne agencije za provođenje zakona iz ove oblasti i činimo sve što je u našoj moći da se ovaj problem što prije riješi, istakao je ministar sigurnosti BiH na današnjem sastanku.

Direktor Roosemont je naglasio kako je bitna stvar to što su vlasti Bosne i Hercegovine reagovale na adekvatan i brz način, te tako pokazali svu ozbiljnost i želju sa saradnjom.

Ministar Ahmetović je naglasio da će traženje azila u zemljama Evropske unije naštetiti onim osobama koji su zatražili azil, ali da će to nanijeti i ogromnu štetu Bosni i Hercegovini.

- Stoga apelujem još jednom na sve građane Bosne i Hercegovine da ne traže azil u zemljama Evropske unije, jer se BiH smatra sigurnom zemljom i ovakvi zahtjevi su unaprijed osuđeni na neuspjeh, poruka je ministra Ahmetovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: