{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svi lažni azilanti bit će vraćeni u BiH

F
28.9.2011. u 12:56
0
31
Svi lažni azilanti bit će vraćeni u BiH
0
Svi lažni azilanti bit će vraćeni u BiH
Svi građani Bosne i Hercegovine koji su predali zahtjev za azil u Kraljevini Belgiji a dobiju negativan odgovor, bit će vraćeni u BiH, poručio je danas Freddy Roosemont, generalni direktor Službe za imigraciju Kraljevine Belgije, na sastanku sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrom sigurnosti BiH Sadikom Ahmetovićem, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.
Ministar Ahmetović informirao je direktora Roosemonta o aktivnostima koje provodi Ministarstvo sigurnosti BiH kako bi se što prije sanirale posljedice iznenadnog povećanja broja azilanata u zemljama Evropske unije.

- Pojačali smo kontrolu na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine, o ovom problemu smo obavijestili sve nadležne agencije za provođenje zakona iz ove oblasti i činimo sve što je u našoj moći da se ovaj problem što prije riješi, istakao je ministar sigurnosti BiH na današnjem sastanku.

Direktor Roosemont je naglasio kako je bitna stvar to što su vlasti Bosne i Hercegovine reagovale na adekvatan i brz način, te tako pokazali svu ozbiljnost i želju sa saradnjom.

Ministar Ahmetović je naglasio da će traženje azila u zemljama Evropske unije naštetiti onim osobama koji su zatražili azil, ali da će to nanijeti i ogromnu štetu Bosni i Hercegovini.

- Stoga apelujem još jednom na sve građane Bosne i Hercegovine da ne traže azil u zemljama Evropske unije, jer se BiH smatra sigurnom zemljom i ovakvi zahtjevi su unaprijed osuđeni na neuspjeh, poruka je ministra Ahmetovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: